Iskolafelújítás, új kórházi tömb, átépülő körforgalmak

2022.01.07. 14:00

A fontos építkezések éve lesz 2022 - Interjú Cser-Palkovics Andrással (videó)

Eredetileg az elmúlt évet értékelő interjúnak indult, de aztán olyan fontos, a megyeszékhely egészét érintő tervek kerültek szóba, hogy egy kicsit előrenéző beszélgetés (is) lett belőle. Cser-Palkovics András, Fehérvár polgármestere adott interjút lapunknak.

Házi Péter

„Én azt kérem a székesfehérvári közéleti szereplőktől, pártállástól függetlenül, hogy soha ne felejtsük el, a választás másnapján is együtt fogunk élni ebben a városban. Nem okozhatunk egymásnak olyan sebeket, hogy aztán ne tudjunk együtt gondolkodni Székesfehérvár érdekében”

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A lent és a fent, a negatív és a pozitív rekordok évének is nevezhetnénk 2021-et. Sajnos sok a veszteség, több barátot, rokont is elvesztettek sokan a járvány miatt, s gazdasági szempontból sem indult egyszerűen az év. Mindeközben mégis úgy tűnik, hogy soha ennyi beruházás, fejlesztés nem indult, mint mostanság. Ön miként jellemezné a magunk mögött hagyott évet?

 

– Nagyon küzdelmes esztendő volt, vegyes érzelmekkel és vegyes kihívásokkal. A közösség nevében szeretném őszinte részvétemet kifejezni mindenkinek, aki szerettét veszítette el ebben az időszakban. Generációk életében nem volt ilyen váratlan és tartós eseménysor, ami a mindennapi életünkbe így beavatkozott volna. Ugyanakkor 2020-hoz képest 2021-ben azért már sokkal inkább lehetett készülni erre a helyzetre. Az erőteljes korlátozásokkal járó első néhány hónap után, a tavasz végétől, a nyártól nagyon sok dolgot visszakaptunk az életünkből, az oltásoknak is köszönhetően. S szerencsére az évet úgy tudtuk zárni, hogy bizonyos szabályok mentén, de szabadon élhetünk. Így 2021 végén az adventi készülődés már majdnem olyan volt, amiként megszoktuk, megszerettük. Az embereken is azt láttam, hogy – miközben nagyon sok feszültség van még most is – a fehérváriak találkoznak egymással, mosolyognak. És valóban, ennyi egyszerre folyamatban lévő beruházás még soha nem volt a városban. Megkezdődött a kórház új, 3 szintes tömbjének építése, a Fő utcai múzeumépület február környékén elkészül, zajlik a déli összekötő út építése, s a középiskolai campus esetében is minden kérdés végére pont került, itt is kezdődnek hamarosan a munkálatok.

 

Az egy helyre tervezett hipermodern középiskolai campus végül nem valósul meg, sokak szerint a környék a megnövekedett forgalmat sem bírta volna el. A támogatásból meg lehet úgy újítani a szóban forgó iskolákat, hogy ott valóban minőségivé váljanak az oktatás körülményei?

 

– A legnagyobb változás az, hogy a Vasvári-gimnázium nem költözik el a Rózsaligethez, hanem a jelenlegi helyén teljes felújítást és egy tornacsarnok-bővítést kap. A gimnázium annak idején korrektül elfogadta a költözés tervét, és most ugyanígy elfogadja, hogy a helyén marad, de azt – jogosan – nagyon várják, hogy induljon már el a felújítás. 6 milliárd forintból kezdődhet végre a munka: tavasz környékén az ablakok cseréjével meg is indul a kivitelezés. Ugyanez a helyzet a Tóparti és a Kodolányi-középiskola esetében is, amelyek az eredeti helyszínen maradva újulnak meg. Összességében az eredetihez képest jóval bővebb programot tudunk megvalósítani, hiszen a három iskola teljes felújításán túl korszerű oktatási eszközök beszerzésére is lesz lehetőségünk, ráadásul a Teleki-gimnázium és a Hermann-zeneiskola bővítésének tervezése is elkezdődhet, s 15 iskolában teljes vizesblokk-felújításra is lehetőség lesz. Zajlik a ciszterci gimnázium felújítása, s a második ütem befejezéséhez hiányzó 1,7 milliárdos összeget – amely eredetileg a középiskolai campus keretét terhelte volna – külön megkapta a kormánytól a beruházás, így ezt más városi iskolákra költhetjük. Zajlik a Kodály-iskola felújítása, s február környékén lezárul a város 10-12 fehérvári iskolája, óvodája energetikai fejlesztésére kiírt közbeszerzés is. Ezentúl a tankerület és a szakképzési centrum is dolgozik egy-egy nagy iskolafelújítási programon. Mindez körülbelül 40 milliárd forintnyi oktatásfejlesztési beruházást jelent.

 

A multifunkciós csarnok esetében ugyanakkor jogos kérdés, hogy a járvány árnyékában hogyan lehet majd emberekkel, programokkal megtölteni, rentábilisan működtetni.

 

– Itt az is kérdés, mit tekintünk bevételnek. Csak azt, ami az épület működtetéséből származik, vagy azt is, amit a csarnokhoz kapcsolódó nagyrendezvények miatt a szállodai vendégéjszakákból, a járulékosan elkötött pénzekből befolyik? A beruházás állami forrásból valósul meg, a városnak ehhez nem kell pénzt adnia. Mivel az épület a város tulajdonába kerül, az üzemeltetés az önkormányzat dolga lesz, de ez ügyben is tárgyalunk az állammal: biztos vagyok benne, hogy ezzel a kormánnyal meg tudunk állapodni az üzemeltetés anyagi kérdéseiben is. Ez a csarnok lesz a jégkorongcsapat otthona, itt játsszák majd a bajnoki és kupamérkőzéseket, de a magyar válogatott meccseinek is helyet adna. A Raktár utcában pedig marad az edző- és utánpótlásközpont. Bízom abban, hogy a jégkorong és a labdarúgás közös bérletkonstrukciókkal, családi jegyekkel tud a szurkolóknak és egymásnak is segíteni a nézőszám bővítésében. De ez a csarnok alkalmas lesz egyéb sporteseményekre, kosármérkőzésekre, s az elmúlt évek megkeresései alapján nemzetközi vásárok, konferenciák, koncertek helyszíne is lesz ez a komplexum. Jelenleg ugyanis nincsen olyan épület Fehérváron, ahol beltéren ezer főnél több elférne. Mindeközben 400 új parkolóhely is épül, s fontos előrelépés, hogy az Alba Ipari Zóna és a Budai út összekötése az itt dolgozó több ezer ember napi közlekedését könnyíti meg jelentősen. Ha azt kellett volna eldönteni, melyik az az egyetlen komoly beruházás Fehérváron, amelyik megvalósulhat, akkor lehet, hogy nem a csarnokot választottuk volna. Ám látva, hogy mennyi minden fejlődik az egészségügyön, oktatáson át egészen a környezetvédelemig, akkor ez csak egyike azoknak a beruházásoknak, amelyeknek a város hosszú távon haszonélvezője lesz. 

 

Mintegy 350 milliárd forintnyi, még el nem indult beruházást halasztott későbbre a kormány a költségvetés egyensúlya érdekében. Ezek között van székesfehérvári beruházás?

 

– Vargha Tamás országgyűlési képviselővel egyeztetünk erről a kérdésről, ő utánajárt, és szerencsére arról tájékoztatott, hogy ez az átcsoportosítás nem érinti a székesfehérvári állami beruházásokat. Számos fejlesztés összege már a város számláján van, a további összegek ütemezetten érkeznek.

 

Januártól a fehérvári iskolákba járó fiatalok számára gyakorlatilag egy buszjegy ára, 280 forint lett a havibérlet. Készültek-e becslések arra, ez mennyivel, miként csökkenti az utak forgalmát?

 

– Éppen azért szeretnénk ezt kipróbálni, hogy valós szituációban lássuk, nő-e a jelképes árú bérlet miatt a buszokat választók száma, s ezzel párhuzamosan mennyivel csökken a reggeli, délutáni „anya- és apataxik” száma. Ha az első hónapok jelentős utasszám-növekedést mutatnak, akkor érdemes lesz a felnőttbérletek árcsökkentésén is elgondolkodni. Még annak tudatában is, hogy a jegyek és bérletek értékesítéséből nagyjából 600 millió forint folyik be, miközben a tömegközlekedés fenntartásához mintegy 2 milliárdot biztosít a város.

 

A város képét jelentősen megváltoztathatja a pláza emeletráépítése, illetve a murvás parkoló tervezett, bejelentett beépítése. Mi várható itt?

 

– Információink szerint a terület tulajdonosa szeretné már 2022-ben az építkezést elkezdeni. A beruházás nagyságrendje miatt a terveknek az állami tervtanács jóváhagyását is meg kell kapniuk. 2022 tavaszán várhatóan a nyilvánosság előtt is bemutatják majd a terveket. Felmerült annak a lehetősége is, hogy a piac mint egy új vásárcsarnok a murvás parkoló területén legyen kialakítva. De ez még nem eldöntött. Az fontos, hogy ha át is kerülne oda a piac, az árusok jelentős kedvezményrendszerrel maradhassanak ott, illetve hogy a beruházás idején működjön egy ideiglenes piac is. Néhány hónap múlva a reményeim szerint már okosabbak leszünk ezekben a kérdésekben!

 

Évtizedek óta nem volt olyan nagy horderejű útépítés, ami a város közlekedési szerkezetét megváltoztatná. Most több ilyenről is szó van, némelyik már épül is. Ilyen a déli összekötő út, a Mártírok útja összekötése a déli úttal, valamint a Bakony utca és az Úrhidai út összekapcsolása az elkerülő úttal. Mik a reális időpontok ezek megvalósulására?

 

– A déli összekötő útnak eredetileg 2023 tavaszára kellene elkészülnie, de itt már annyira előrehaladott a kivitelezés, hogy reménykedem egy ennél korábbi időpontban. Az intermodális központ építésével együtt elindul az Új Váralja sor és a Mártírok útja felüljárós összekötése is, ami nagyjából 3 év múlva lesz kész. Az Auchan-körforgalom esetében 2022 tavasza végén, nyár elején kezdődik az építkezés az állami tájékoztatás szerint. A Bakony utca tekintetében 2022 első fél évében elkészülnek a tervek, kezdődik az engedélyeztetés. Ez egy közel 3 milliárdos beruházás lesz, amelyre most még a forrást keressük, amiben Vargha Tamás és Törő Gábor „lobbizása” nagyon sokat segít, ahogy ez így van más fejlesztések esetében is. Az Új Csóri úti körforgalom áttervezését is szeretnénk elkezdeni. Ugyanakkor az igazi megoldást az M81-es út megépülése jelenti, ennek részeként ugyanis elkészülne Szabadbattyán és Székesfehérvár között a negyedik autó­pálya-lehajtó, amely tehermentesítené a belvárost és a feketehegy-szárazréti városrészt is.

 

Az Auchan-körforgalmat sokan nagyon várják már, mit lehet tudni a pontos kialakításáról? Tudunk majd közlekedni a 3 sávos körforgalomban biztonságosan?

 

– Aki járt Győrben, az tudja, hogy nagyjából milyen körforgalom várható itt. Az áruházhoz vezető kisebb körforgalom is bővül, a nagy körforgalomban pedig lámpák segítik majd a haladást. Az biztos, hogy az első néhány hónapban tanulni kell majd ezt. Természetesen igyekszünk majd kis animációs filmekkel is segíteni ennek a használatában. Egyébként azt tapasztalom, hogy a fehérvári körforgalmakat egyre ügyesebben, biztonságosabban használják az itt élők!

Székesfehérvár számára kötelesség a múlt tisztelete, ápolása. Hol tart az Árpád-ház program?

 

– A látványkőtár esetben 2023-as nyitással számolhatunk. Az egykori Fő utcai rendház, azaz a mai múzeum központi épületének rekonstrukciója és bővítése pedig februárban elkészül. Ezt egy nagyszabású Árpád-házi kiállítással szeretnénk átadni: egy különleges gyűjtemény érkezik Székesfehérvárra olyan, Árpád-házhoz kapcsolódó tárgyakkal, amelyek több száz évvel ezelőtt kerültek el „egymástól” a világ különböző pontjaira, s most hazatérnek Székesfehérvárra. A következő országgyűlési ciklusok egyik fő kérdése lesz az egykori koronázóbazilika területének méltó rendezése. Jó hír, hogy Szabó Zoltán építészettörténész mintegy 3 évtizedes kutatás után elkészült a templom Mátyás király időszakának rekonstrukciójával is. Azaz most már ismerjük, miként nézhetett ki a Nagyboldogasszony-templom a három nagy építészeti korszakában. Ez alapján kell majd dönteni, mennyire modern vagy régi stílusú, mennyire szakrális vagy inkább múzeumi épületet szeretnénk itt látni. De ennek össznemzeti ügynek kell lennie!

 

Kevésbé magasztos, mégis fontos döntés, hogy a nyugdíjasok számára az ön bejelentése szerint a 2022-es költségvetés elfogadásakor a korábbi 5000 forint helyett 7500 forintos támogatás érkezhet. Miért tartja ezt fontosnak?

 

– Leginkább a köszönetnyilvánítás miatt. A város 2021-es gazdasági teljesítménye minden várakozást felülmúlt, s talán meg is haladhatja az eddigi, 2019-es rekordot. Mindez viszont nem lett volna lehetséges azon ipari, gazdasági alapok nélkül, amelyeket azok az emberek tettek le a munkájukkal, akik 2022-ben a 7500 forintra jogosultak lesznek. Egyet kérek csak: mivel februárra lesz a városnak elfogadott költségvetése, február 1-jét követően nyújtsák be a kérelmet a 65 éven felüli székesfehérváriak!

 

A 2019-es évértékelő beszélgetésen azt mondta, hogy a székesfehérvári közösség megerősödve futhat neki 2020-nak. Most, a járvány második éve után azért ezt nem ilyen egyszerű kijelenteni, sok ember felélte a lelki tartalékát. Mi az ön bátorító üzenete 2022-re?

 

– Az, hogy itt vagyunk 2020 és 2021 után is! Érdemes ebből a két évből arra emlékezni, ami mosolyra ad okot. Tanulság, hogy egy nehéz időszakból is tudunk úgy kikerülni, hogy erősebbek vagyunk, mint azelőtt. Nagyon nagy lesz a közélet felelőssége 2022-ben: az országgyűlési választások előtti kampányidőszak ritkán tesz jót a közösségnek. Én azt kérem a székesfehérvári közéleti szereplőktől, pártállástól függetlenül, hogy soha ne felejtsük el, a választás másnapján is együtt fogunk élni ebben a városban. Nem okozhatunk egymásnak olyan sebeket, hogy aztán ne tudjunk együtt gondolkodni Székesfehérvár érdekében!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában