Frissen Fejérből

2021.12.07. 08:30

Start Plusz díjat kapott Nagylók

A megyében egyedüliként Start Plusz díjban részesült a község önkormányzata, melynek díjátadó ünnepségét hétfő délután 13 órakor tartották.

Déri Brenda

Tóth József és Kovácsné Antunovics Ildikó a díjjal

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Belügyminisztérium az országban összesen 20 települést részesített eme díjban, mellyel az elmúlt 10 évben a közfoglalkoztatásban végzett kimagasló eredményeket jutalmazta. A díj mellett Nagylók 10 millió forint pénzjutalmat is kapott, melyet a további közfoglalkoztatási programokra fordíthat. A Belügyminisztérium Szociális Szövetkezeti Osztályának vezetője, Kovácsné Antunovics Ildikó beszédében úgy fogalmazott, hogy 2012 óta minden évben azokat az önkormányzatokat, illetve településeket díjazzák, amelyek közfoglalkoztatási programjukban valami egyedit és különlegeset tudnak felmutatni. Ez igaz Nagylók esetére is, ahol számos ilyen közfoglalkoztatási tevékenység tudott megvalósulni. 

– Minden évben az adott év legjobban teljesítő közfoglalkoztatási programot megvalósító önkormányzatot jutalmazza a miniszter úr. Idén azonban az elmúlt 10 év tevékenységét díjazta. Nagylók azért került a figyelem középpontjába, mert nagyon hosszú ideje látjuk, hogy a településen hogyan valósulnak meg ezek a közfoglalkoztatási programok – mondta a osztályvezető. 

A falu polgármestere, Tóth József úgy véli, hogy csak azért nyerhették el ezt az elismerő díjat, mert éltek azzal a lehetőséggel, amit a kormány megteremtett számukra. 

A hagyományos értelemben vett közfoglalkoztatáson túl, ami például a közterek rendezettségét és tisztán tartását illeti, igyekeztek az értékteremtésre is törekedni. Arra, hogy a közmunkának legyen hitele és becsülete – hangsúlyozta a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában