Hóösszegző

2021.12.24. 08:00

Sítanpálya Agárdon, a covidosokért imádkozó atya és 40 milliós tartásdíj - Ezeket olvastátok áprilisban

Forrás: Pexels

  1. Félreérthetetlen hangok nehezítik a fehérvári lakók mindennapjait

Lapunk egyik olvasója jelezte problémáját, miszerint egy székesfehérvári panelházban a felső szomszédok folyamatos zajongásától pihenni sem lehet. Olvasónk elmondása alapján az ő esetében azonban nem egyszerű hangosan beszélgető, élő szomszédokról van szó, ugyanis az általa tapasztalt minden jel szerint a felette lévő lakásban erotikus szolgáltatás zajlik. A megjelent cikkünk után egy másik olvasónk is hasonló problémákról számolt be. Az általa megadott információk szerint előfordulhat, hogy ugyanarról a házról van szó, mint korábban. Olvasónk elmondta, három kiskorú gyermekükkel élnek a lakásban, ahol folyamatosan hallani lehet a hangokat. 

2. A fehérvári hamburgerező nem sajnál 1 perc 51 másodpercet a mentőktől

Országos botrányt okozott az Országos Mentőszolgálat keddi posztja, melyben arról írtak, a húsvéti ünnep alatt feljelentést kaptak, mert egy férfi sérelmezte, hogy a szolgálatot teljesítő életmentők ebédet vásároltak, állítása szerint hosszú percekig. Mint a bejegyzésben írják, a mentőautó fedélzeti számítógépén jól leolvasható, az egész folyamat nem tartott tovább 1 perc 51 másodpercnél. Szerencsére Székesfehérvár ismét bebizonyította, hogy ha jó cselekedetre van szükség, lehet számítani a városra, s többen követték példájukat, mint például Lepsény, van, ahol gyermekrajzokat is kaptak a mentők.

 

3. Állt a bál Dunaújvárosban, biztonsági őröknek öltözött emberek próbáltak bejutni a Vasműbe

Bankrablástól, szökött rab kereséséig, a Vasműben talált robbanótestig, számos elképzelés napvilágot látott, valójában egy körülbelül 100 fős, security-kabátos csoport kívánt bemenni a Dunaferr területére.

 

4. Sümegi Gyula elkészítette 3D-ben a székesfehérvári királyi bazilika látványtervét

Az elkészített rajzok bemutatják a bazilika tornyainak, fő- és mellékhajóinak, az apszisainak, külső támpilléreinek és kápolnáinak építészeti stílusait és lehetséges megjelenési formáit. A látvány magáért beszél!

 

5. Egy erőszakos diák miatt veszik ki a szülők a gyermekeiket egy fehérvári iskolából ?

Egy sajátos nevelési igényű, bántalmazó diák miatt csökkent az osztálylétszám az egyik fehérvári iskolában. Az intézményvezető azt mondja, mindez rágalmazás, a probléma közel sem ennyire súlyos.

 

6. Eltörölhetik a kötelező kerékpárút használatát, a Velencei-tónál élők feszültek

Az illetékesek szerint ennek oka, hogy a gyakorlott kerékpárosok nagyobb veszélyben érzik magukat a családok, kisgyerekek között, különösen a keskeny, rossz állapotú kerékpárutakon, mint az autóút szélén kerékpározva. "Teljesen élhetetlenné tenné a mi kis falunkat az, ha ott közlekedhetne a kerékpáros, ahol csak akar. Ez nagyon nem lenne jó" – mondta a pákozdi településvezető.

 

7. Agárdi szabadstrandon nagy a védmű

Javában épül és alakul át a Velencei-tó partja – amelynek már látható eredményei is vannak. Sokan látják a változásokat, azt, hogy a sok évtizedes szocreál múlt végre kezd eltűnni. „Fél méteres betonfal” az agárdi szabadstrandon – mégis ezzel a felhorkanással provokálják a közösségi oldalakon ismeretlenek a helyieket. Azt mondják, betonfallal kerítik el a szabadstrandot, hogy ne lehessen fürdőzni, illetve, hogy a polgármester kérésére teszik mindezt – már önmagában ezek az állítások is helyretételre szorulnak. 

 

8. A tartásdíj is viszi a házat – 142 millióért kínálnak licitre egy velencei ingatlant

A magyarországi végrehajtás alatt álló ingatlanok adatbázisában bukkantunk egy velencei ingatlanra, melynek 142 millió forint a kikiáltási ára. Díszfák, örökzöldek, cserjék látványától szép a kert. Az épület helyiségei: nappali, 5 szoba, konyha, kamra, 2 fürdőszoba, 2 közlekedő, mosókonyha, kazánház. Van egy garázs és egy tároló is. Azért került kalapács alá, mert tulajdonosa ellen többen is kértek végrehajtást. Van, akinek csak 450 ezer forinttal tartozik, más egy több mint 48 millió forintos kölcsönszerződés miatt lépett a tettek mezejére. Ez még nem minden, az adóstól egy harmadik személy közel 74 millió forintot kölcsönt követel vissza, sőt, gyermek- és házastársi tartásdíj is szerepel a listán, az 40 millió forintra rúg.

 

9. Lelkész imádkozik a betegekért a Fejér megyei kórház Covid-osztályán

A Fejér megyei kórház lelkészeként jár rendszeresen a Covid-osztályokra imádkozni az elesettekért Tornyai Gábor atya. A lelkész őszintén mesélt megpróbáltatásokról, igazságkeresésről és arról, nem kell félni a betegek olajától, az nem feltétlenül az utolsó kenet – inkább megerősítés.

 

10. Agárdon és Székesfehérváron is épül műanyag borítású sítanpálya

Négy sítanpálya építéséhez összesen 68 millió forintnyi vissza nem térítendő támogatást nyújt az Aktív Magyarország Program keretében az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda, ebből egy Agárdon, egy Fehérváron épülne. A program olyan sípályák építéséhez nyújt segítséget, amelyeken a lakóhelyükhöz közel, szakképzett oktatók közreműködésével tanulhatnak meg síelni vagy snowboardozni gyerekek és felnőttek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában