Durva sérüléseket szenvedett

2021.12.02. 07:00

Saját lakása előtt kapott verést a Szedreskerti lakónegyedben élő férfi

Bő egy héttel ezelőtt két férfi összeszólalkozott a Szedreskerti lakónegyed egyik lépcsőháza előtt. Kinek volt igaza? Másodlagos. Az egyik férfi a földre vitte a másikat, s még ott is többször belerúgott. A fejébe.

Majer Tamás

Nem kutya okozta Horváth György sérüléseit…

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Az eset kapcsán a Székesfehérvári Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen – tájékoztatta lapunkat november 30-án a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság. 

Az esetet tehát csak Horváth György nézőpontjából ismerjük. Szavainak hitelt az arcán látható durva sérülésnyomok, a számunkra megmutatott rendőrségi jegyzőkönyv, kórházi jelentés ad. Sérülései nyolc napon túl, de gyógyulnak. Állkapocstörést szenvedett, bevéreztek a szemei. 

– Az történt, hogy jöttem haza november 24-én délután, és két nagy testű kutya itt a szomszédunkban el volt engedve. Szóval póráz nélkül voltak – mondta Horváth György. Megjegyezte, a kis testű kutyák, ha be is tévednek oda, nem tesznek kárt a ház előtti, a szomszédság által gondozott virágoskertben, ám a nagyobbak igen. 

– Locsolgatjuk, meg ültetjük a palántát… Rászóltam a két kutyagazdára, hogy ekkora ebeket nem szabad póráz nélkül tartani, vezetgetni. Azt mondta a hölgy, hogy ezek szelíd kutyák. Mondtam, hogy a kutyában nem lehet megbízni, és akkor szó szót követett. Végül vitába kerültem a férfival. (A nő nem szólt egy szót sem. Ő egyből megkötötte a saját kutyáját.) A végén ebből inzultus lett, tettlegesség – mondta Horváth György. 

Az előbbi pórázra kössünk vissza! A 41/2010. (II. 26.) kormányrendelet meghatározza a kutyasétáltatás módját, a 17. paragrafus 1. pontjából idézünk: „Belterület közterületén – kivéve az ebek futtatására kijelölt területet – ebet csak pórázon lehet vezetni.” 

Vissza az esethez! Horváth György azt mondta, az ismeretlen férfi – akit korábban már látott a környéken, de az eset óta nem – odalépett hozzá. Vitáztak. Az embert követte a kutya is, egy husky. Az állat szagolgatni kezdte a későbbi sértett ágyékát, amire ő lábbal eltolta magától. Elmondta még azt is, hogy harapta már meg őt kutya; vagyis őriz magában rossz tapasztalatot. A kutyagazda rúgásnak értelmezte a mozdulatát. 

– Nem úgy rúgtam bele, hogy fájjon neki, hanem hogy menjen odébb. Hát egy nagy kutya volt… Erre kitört a háború, hogy „belerúgtál a kutyámba!”, és a többire már nem is nagyon emlékszem – mondta. 

Horváth György érzése szerint rövid ideig tartott az egész, s mint mondta, a földön fekve a fejére kapott több rúgást. Aztán felállt. A férfi és a nő elsétált a két kutyával. Negyed hat volt, esti „fények”. Ő utána elment a rendőrségre és a kórházba. 

– Kértek személyleírást. Elmondtam, hogy körülbelül mire emlékszem. Az utolsó másodpercekre nem nagyon, mert hát azért kaptam rendesen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában