Aranyhegy, Középhegy

2021.12.30. 07:10

Rizling, Juhfark, Koccintó és Murci dűlő is lesz Mezőkomáromban

A központi címregiszterről és címkezelésről szóló kormányrendelet részletesen meghatározza azon ingatlanok körét, amelyeknek névvel, címmel kell rendelkezniük.

V. Varga József

Szent Orbán-szobor az Aranyhegyen

Forrás: Köztérkép

Névvel, címmel kell rendelkeznie egyebek között a beépítésre szánt területen fekvő teleknek; a telken létesített épületnek, az épületen belül található lakásnak, az építési engedélyköteles pincének; a beépítésre nem szánt területen fekvő teleknek, ha azon épületet létesítettek vagy önálló engedélyköteles pince található. 

A közterületek elnevezése a képviselő-testület hatáskörében lévő, át nem ruházható feladat. A névmegállapításra vonatkozó testületi döntés meghozatala nyomán figyelemmel kell lenni a hivatalos földrajzi nevek megállapításáról és nyilvántartásáról szóló rendeletben rögzített elvekre, köztük arra, hogy a közterület elnevezése lehetőleg tükrözze a közvetlen környezet hagyományait, sajátosságait. 

Mezőkomáromban jelenleg két olyan településrész található, amely nem felel meg a szabályoknak. Amint Köő Péter polgármestertől megtudtuk: az egyik településrésznek az Aranyhegy nevet javasolják, az eddig helyrajzi számmal jelölt közterületek nevének pedig az Aranyhegyi út, illetve a Rizling, Cabernet, Juhfark, Koccintó, Hárslevelű, Otelló és Murci dűlő elnevezést. A másik településrésznek a Középhegy nevet, és a Középhegyi út elnevezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában