Frissen Fejérből

2021.12.06. 07:30

Régi álom vált valóra Száron

Ünnepélyes keretek között adták át advent második vasárnapján a a Szár bel- és külterületén megújult útszakaszt. A falunak ez egy régen dédelgetett, valóra vált álom.

Héjj Vivien

Az utat hivatalosan Molnár István, Németh Norbert és Tessely Zoltán adta át

Forrás: Fórika Attila

– A 8113-as út a Rákóczi utcai csatlakozástól egészen az 1. számú főútig tartó szakaszán megújult, illetve további 50 méter hosszan új út vezet a vasútállomás felé. A belterületi átkelési szakasz 2000-ben, a külterületi pedig 1967-ben lett utoljára komolyabb munkálatokkal megújítva. A műszaki átadás november 17-én zárult. A beruházás bruttó 341 millió forintból valósulhatott meg, az összeget a Magyar Falu Program biztosította. – ismertette a projekt részleteit Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, aki felidézte, Szár az elmúlt években a Magyar Falu Program keretében 14 sikeres pályázatot nyújtott be, melynek köszönhetően összesen 466 millió forint támogatást kapott.

Németh Norbert, Szár polgármestere beszédében elmondta, a település számára az útszakasz megújulása régóta dédelgetett álom volt, sokan mondták, hogy erre a fejlesztésre vagy szükség volt.

Kiemelte, a Magyar Falu Programon kívül is nagyon sok támogatást kapott a település az elmúlt években, legyen szó akár az iskoláról, a falu műfüves focipályájáról vagy a helyi civil szervezetekről.

Az 1658 méteres útszakasz felújításának részleteit Molnár István, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója ismertette.

– Az átkelési szakaszon burkolatmarást követően két réteg aszfalttal megfelelő állapotba került az út, a külterületi szakaszon azonban jóval nagyobb bajok voltak, teherbírási elégtelenség is fellépett, valamint nagyon egyenetlen volt a régi makadámburkolat. Felmartuk, bedaráltuk a meglévő pályaszerkezetet, ezt feljavítottuk, a kivitelező visszaterítette, így a továbbiakban burkolatalapként szolgál. Erre két réteg aszfalt került. Úgy gondoljuk, a következő 15-20 évre kellő teherbírású az aszfaltburkolat. – tette hozzá Molnár. Kiemelte, az útburkolati jelek megújulása mellett új kresz-táblákat helyeztek ki, valamint biztosított lett a megfelelő vízelvezetés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában