Koronavírus Fejérben

2021.12.01. 07:00

Pákozdon járt a Covid-árvákat segítő Herczegh Anita

A Baptista Szeretetszolgálat logisztikai központjához hívta vendégeit, elsősorban gyermekjóléti és családpolitikával foglalkozó szakembereket, önkormányzati tisztségviselőket, segélyszervezeti vezetőket kedden Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, a Regőczi Alapítvány kuratóriumának elnöke.

Tihanyi Tamás

Almási Győző (b) helyettes államtitkár, Herczegh Anita kuratóriumi elnök és Koncz István, a Magyar Államkincstár társadalombiztosítási és családtámogatási igazgatója fontos kérdésekről beszélt Pákozdon

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A megbeszélést követően Herczegh Anita a sajtó képviselői előtt elmondta: tájékoztatták egymást, és sikerült megosztaniuk tapasztalataikat. – Nagyon fontosnak tartom, hogy a családok ebben a helyzetben érezzék, nincsenek egyedül a bajban problémáikkal – jelentette ki, majd hozzátette: – Hosszú távon szeretnénk segíteni a járvány miatt árván vagy félárván maradt gyerekeket, egészen a felnőtté válásig, vagy ha tanulmányaikat folytatják, akár azon túl is. 

Jelenleg már összesen mintegy ezer olyan gyermekről tudnak, akik árvaságra vagy félárvaságra jutottak a Covid-járvány miatt, ez pedig hatszáz érintett családot jelent. Több száz millió forintra van tehát szüksége a Regőczi Alapítványnak ahhoz, hogy hatékonyan segíteni tudjon, ezért keresik szövetségeseiket, az együttműködést a karitatív szervezetek és a családsegítéssel foglalkozó szakemberek között. Országjárásuk és karitatív munkájuk során nagyon különböző helyzetekkel és sorsokkal találkoztak. A köztársasági elnök felesége rámutatott, ezeknek a családoknak meg kell tapasztalniuk a társadalom segítőkészségét, mert csak úgy mozgósíthatják a bennük lévő energiákat.

A találkozón elhangzott: már ezer gyermekről tudnak, akik a Covid miatt lettek árvák, félárvákForrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Almási Győző hatósági ügyekért felelős helyettes államtitkár leszögezte, országjárásuk Fejér megyében már a hatodik állomás volt, és ahogyan az idő előrehalad, egyre jobban megismerik az emberek a Regőczi Alapítvány munkáját és céljait. Azt jósolta, sajnos a koronavírus-járvány negyedik hullámában az esetszámok csak növekedni fognak, ezért továbbra is nagy szükség van a segítő tevékenységre. 

Simon Attila István szociá­lis ügyekért felelős helyettes államtitkár arra emlékeztetett, hogy jelenleg hétszázhuszonnégy család- és gyermekjóléti szolgálat működik, ez pedig lefedi az ország teljes területét. Amikor egy krízishelyzet előáll valahol, ők azok, akik elsőként segíteni tudnak, mondta. De közreműködnek abban is, hogy az érintett családok fel tudják venni a kapcsolatot a Regőczi Alapítvány munkatársaival. Koncz István, a Magyar Államkincstár társadalombiztosítási és családtámogatási igazgatója az elhangzottakhoz hozzátette, a Magyar Kincstár is elkötelezett abban, hogy az érintett gyerekek mielőbb megkapják a nekik szükséges támogatást és ellátást. 

Csalók élnek vissza a műsorral Ismeretlenek a közmédia adománygyűjtő műsorára hivatkozva lakásokba csöngetnek be és kérnek támogatást a Regőczi Alapítvány számára. Az MTVA megteszi a szükséges jogi lépéseket. A Jónak lenni jó! című műsor csak az adományvonal hívásával vagy az oda elküldött szöveges üzenettel, továbbá a műsor honlapján található adományok megvásárlásával támogatható, valamint lehetőség van a kedvezményezett szervezet bankszámlájára történő tetszőleges összeg átutalására – szögezte le az MTVA. Más módon nem gyűjtenek. A számlaszámuk: 11705084-21448492-00000000

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában