Frissen Fejérből

2021.12.07. 15:45

Óvodák, iskolák és szociális intézmények is kaptak az öltözőszekrény adományból Fehérváron

Használt, de még jó állapotban lévő öltözőszekrényeket ajánlott fel a Denso Gyártó Magyarország Kft. a székesfehérvári önkormányzaton keresztül városi óvodáknak, iskoláknak és szociális intézményeknek.

Borsányi Bea

Az adományozási programról számoltak be a Kossuth Zsuzsanna Szociális Intézmény udvarán

Forrás: Simon Erika

A vállalat a társadalmi felelősségvállalás jegyében ajánlott fel 63 darab 3 részes öltözőszekrényt, ami a gyakorlatban közel 200 férőhelyet jelent. 
A gyors és hatékony szervezésnek köszönhetően Székesfehérváron a Kossuth Zsuzsanna Szociális Intézménybe, a Kríziskezelő Központba, valamint kilenc általános és középiskolába és egy óvodába juttattak el az öltözőszekrényekből. 
Az összefogás Maroshegy önkormányzati képviselője, Brájer Éva közreműködésével valósult meg, aki a vállalat gyakorlatias hozzáállását emelte ki, vagyis azt, hogy a cég nem kidobta, hanem felajánlotta az általa már nem használt öltözőszekrényeket. 
Az átadót hétfőn tartották a Kossuth Zsuzsanna Szociális Intézmény udvarán, igaz, a bútorokat már a múlt héten kiszállították. 
Szincsák Attila, a Denso Kft. adminisztratív alelnöke elmondta, örömükre szolgál, hogy ismét segíteni tudtak a városnak, illetve a város intézményeinek. Véleménye szerint jó helyre kerültek az öltözőszekrények. 
Mészáros Józsefné, a szociális intézmény igazgatója, valamint Zsabka Attila, a Krí­ziskezelő Központ vezetője is a kapott szekrények gyakorlati felhasználásáról beszélt: míg szociális otthonban a dolgozókat szolgálják majd, addig a kríziskezelőben a több ruhával beérkező ellátottaknak tudják ezzel biztosítani, hogy csomagjaikat el tudják zárni, illetve a mosodába is kerül majd az öltözőszekrényekből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában