Közel 150 millió forint értékben

2021.12.23. 07:00

Olvasóink idén is segítették a cipősdoboz akciót

42 ezer 800 darab cipősdoboz ajándékot nagyjából 150 millió forint értékben gyűjtött össze a 2021-es évben a jótékonysági programot 18. alkalommal lebonyolító Baptista Szeretetszolgálat pákozdi logisztikai központja. Amelynek egyik legfontosabb partnere idén is a Mediaworks Hungary Zrt. volt.

Tihanyi Tamás

A szeretetszolgálat pákozdi központjában gyűjtötték az adományokat: sokan adakoztak jó szívvel

Forrás: Tihanyi Tamás

Az online adományozási kedv nőtt, idén ötezer ajándék készült el így. A legnépszerűbb karácsonyi adakozási formát, a Cipősdoboz Akciót ebben az évben többek között az El a kezekkel a papámtól! című Dobó Kata film stábja támogatta számos vállalat és szervezet mellett. Az akció honlapján útmutatást adtak a csomagok elkészítéséhez, amelyeket idén közel 400 gyűjtőponton vártak, hogy karácsony előtt eljuttathassák azokat a rászoruló gyerekeknek: nevelőotthonokban lakóknak, mélyszegénységben élőknek, nehéz sorban nevelkedőknek. 

A kampány ideje alatt 42 ezer 800 cipősdoboz érkezett, ebből ötezer darab online adományozással. Az ajándékokat az ország különböző részein élő rászorultaknak osztották ki, de jutottak dobozok a határon túlra, Erdélybe, Kárpátaljára is. – Idén 25 éves a Baptista Szeretetszolgálat, így nekünk is különleges ajándék ez a szép szám, az, hogy 42 ezer 800 rászoruló kisgyermek arcára csalhatunk mosolyt karácsonykor – mondta Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke. 

Sokan dobozoltak ezúttal is a Baptista Szeretetszolgálattal: csatlakozott az El a kezekkel a papámtól! című magyar gyerekfilm stábja, a Hollandiai Magyarok Közössége 800 dobozt szállított Magyarországra, de érkeztek felajánlások Szlovákiából, Angliából, Írországból, de még Hawaiiról is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában