Frissen Fejérből

2021.12.07. 17:30

Nem a lakosság tiltakozása miatt keresnek új helyet az adótoronynak

Amint beszámoltunk róla, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) visszavonta a távközlési antennatartó torony építése tárgyában kiadott korábbi határozatát. Keresik azt a helyszínt, ami elfogadható lesz és javítja a térség nagy sebességű széles sávú lefedettségét.

FMH, V. Varga József

Forrás: Archív / Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Mi változott a hatóságuk által október 27-én lapunknak megküldött tájékoztatásukhoz képest? - ezt firtattuk a hírközlési hatóságtól. A szakmai álláspontot felülírta a lakosság egy részének aláírásgyűjtése? Megváltoztatott határozatukkal nem teremtenek precedenst? Mi lesz azokkal, akik nem részesülnek a mobiltelefon- szolgáltatás és a nagy sebességű internetellátás áldásaiban? "Az NMHH-hoz az építési munkálatok megkezdése után állampolgári megkeresés érkezett, melyben felhívták a figyelmet arra, hogy az antennatartó szerkezet elhelyezésére az önkormányzat által előzetesen kijelölt terület országos tájképvédelmi övezet, ahová ilyen építmény nem telepíthető" - érkezett a válasz az NMHH kommunikációs igazgatóságától. "A hatóság a beadvány alapján újra megvizsgálta az engedélykérelemhez benyújtott tervdokumentációt, a vonatkozó önkormányzati rendeleteket, és a nyomvonalrajz, valamint az építmény EOV-koordinátáinak összevetése alapján megállapította, hogy az építmény minimális mértékben, de érinti a védett övezetet, ezért az önkormányzat tulajdonosi hozzájárulása ellenére, az építmény az ingatlan azon részén jogszerűen nem építhető meg. A határozat visszavonására nem a lakossági tiltakozás miatt került sor." A nemzeti hatóság ezenfelül a szóban forgó határozatot teljes terjedelmében mellékelte a válaszlevelében.

 

Korábbi cikkeinket a témában IDE kattintva olvashatja!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában