Teljesen szétvágták a csapdát

2021.12.28. 11:30

Meglopták a Speciális Állatmentő Egységet Fehérváron

Szomorú esemény árnyékolta be a karácsonyt a Speciális Állatmentő Egységnél, ugyanis ismeretlenek elloptak egy vadkamerát, pár nappal korábban pedig a hozzá tartozó napelemet is.

Budai-Horváth Anett

Néhány mozdulat helyett vandál munkát végeztek

Forrás: Speciális Állatmentő Egység

Az egység munkatársai az állatok – főleg extrém körülmények közötti – mentésében nyújtanak segítséget állatmentő szervezeteknek és magánszemélyeknek. Speciálisan kialakított és állatmentésre felszerelt terepjárójukkal a hagyományos járművek számára nehezen megközelíthető helyekre is eljutnak. Lassan 12 hónapja próbálnak befogni egy kutyát Székesfehérváron, a befogó csapda, melybe a kamerát kihelyezték, szintén erre a célra szolgált. Az egyik alapítótól, Kodolányi Endrétől megtudtuk, nem ez volt az első ilyen eset: korábban, egy kis idő elteltével, a bolhapiacon sikerült rátalálni egy hasonló körülmények között eltűnt figyelőre. A tapasztalat eddig azt mutatta, hogy ha lelakatolják a csapdát, azt nem szokták feltörni, ám ez sajnos most nem így történt – ahogy a fenti képen is látszik. Ezt az egység a kiérkezéskor készítette; pontos helyszínét lapunknak sem árulták el, hogy a csapdát ne lehessen beazonosítani, könnyen megtalálni. Látszik, hogy az elkövetők valószínűleg nem is tudták, mi ez, hiszen egy mozdulattal szétszerelhető lett volna, ehelyett teljesen szétvágták a csapdát. 

Az állatmentők bíznak abban, hogy még visszakaphatják a számukra fontos eszközt. A feljelentést megtették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában