Frissen Fejérből

2021.12.04. 07:00

Közel ötszáz ajándék a moldvai magyar gyerekeknek

Hagyományos év végi esemény a városban az ökumenikus adventi jótékonysági est.

S. Töttő Rita

Képünkön Beeri Barnabás zongoraművész, az est egyik fellépője.

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az összefogás nagyon szép példáját élhették meg a jelenlévők ismét városunkban, hiszen megközelítőleg ötszáz cipősdoboz nagyságú karácsonyi ajándékot készítettek a moldvai magyar gyerekeknek a Ciszterci Szent István Gimnázium, a Talentum Református Általános Iskola, a Hétvezér Általános Iskola, a Pákozdi Nemeskócsag Általános Iskola tanulói, tanárai, valamint a Moldvai Magyarságért Székesfehérvári Egyesület tagjai, és természetesen magánszemélyek. A csomagokat Nagy Zoltán Péter, a Fejér Megyei Hírlap főszerkesztője szállította el a pusztinai Magyar Házba, a Városgondnokság támogatásával.

Spányi Antal megyés püspök köszöntő szavaival nyitotta meg az adventi jótékonysági estet, melynek teljes bevételével a Felvidék első egyházi óvodáját, a párkányi Katolikus Szent Imre Egyházi Óvodát, valamint a délvidéki Bácskossuthfalvai Napsugár Református Óvodát támogatják. – Beköszönt az adventi szent idő, az emberek lelkében valami megmozdul… A szívek mélyén kezdik keresni, kinek és mivel lehet örömet szerezni. Megvan a karácsony hangulata, öröme, de az ember többre hivatott, mint hangulatokra, apró jótettekre. Az ember hivatása, hogy jobbá tegyük a világot. Isten erre ad nekünk küldetést, ezt a feladatot kaptuk tőle, s most azt hiszem, ezen az estén erre próbálunk példát mutatni – mondta Spányi Antal.

Spányi Antal megyés püspök a lélekről, a lélekhez szólt az est megnyitóján 

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Ezúttal is telt házzal zajlott a program, sokan jöttek el a fellépőkkel tarkított eseményre – köztük Orbán Viktor miniszterelnök édesanyja is. Fellépett a Misztrál Együttes, Császár Angela színművész, a Duna Művészegyüttes szólistái, Nyisztor Ilona csángó népdalénekes és a pusztinai hagyományőrzők, Sudár Annamária előadóművész, Posta Victor  színművész, Beeri Barnabás zongoraművész, Szlama László népzenész, Bergics András előadóművész, a Kiss Kata Zenekar, Mátyás Mónika népdalénekes, a MusiColore Énekegyüttes, a Ciszterci Szent István Gimnázium énekkara és a Talentum Református Általános Iskola énekkara.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában