Frissen Fejérből

2021.12.01. 14:27

Képzőművészek kirakatkiállítása Dinnyésen

Tizennegyedik alkalommal rendezték meg a Vándorlegény Országos Ifjúsági Népi Kézműves Pályázatot és Kiállítást a Dinnyési Templomkert Hagyományőrző Turisztikai Központban.

S. Töttő Rita

Forrás: Sevella Zsuzsa

- Nagy örömünkre sikeresen zajlott a Közép-Magyarország és Közép-Dunántúl régió anyagának zsűrizése, s a két régióból 33 egyéni alkotó, 3 csoport 115 db alkotása jutott tovább az országos megmérettetésre, melyre januárban kerül sor. Négy korcsoportban, azaz 6-tól 35 éves korig, egyéni és csoportos kategóriában lehetett nevezni - fogalmazta meg a részleteket Ocsenás Katalin, a Gárdonyi Géza Könyvtár és Kulturális Központ igazgatónője, hozzátéve: a zsűri 13 egyéni díjat, 4 csoportos díjat osztott ki. Sikeres együttműködésnek köszönhetően a két régióban működő valamennyi Nemzeti Művelődési Intézet irodája, így Fejér, Komárom-Esztergom, Veszprém és Pest megye ajánlott fel díjat az alkotóknak. 

Forrás: Sevella Zsuzsa

- Két helyszínen is megrendeztük a kiállítást, hogy minél többen kedvet kapjanak a későbbi munkához. Sokféle szakágból érkeztek az alkotások: nemezművesség, fazekasság, tojásírás, népi ékszerkészítés, hangszer, hagyományos és modern viselet, hímzés, kosárfonás, bőrművesség, szövés, csipkeverés, fémművesség, szűrkészítés, fa és szaruművesség - sorolta az igazgatónő. 

Forrás: Sevella Zsuzsa

- Az első helyszínről, a Kerámiaparkból október 15-én hoztuk el a kiállítási anyagot. Így a Közép-Magyarország és Közép-Dunántúl régió anyagának kiállítása december 10-ig kirakat kiállításként tekinthető meg a Dinnyési Templomkert Hagyományőrző Turisztikai Központnál. Egy nyitott alkalmat szervezünk a kiállítás helyszínén december 9-én 14 és 17 óra között, ahol konzultációval és kézműves foglalkozásokkal várjuk az alkotókat, oktatókat, családtagokat. 

Közép-Dunántúl régió díjazottjai

Gyermek I.

Sári Patrícia II. díj

Végh Anna Zselyke Veszprém megyei NMI díja

Vargha Gyula Református Óvoda és Ált. Iskola Magyargencs telephely Veszprém megyei

NMI díj

Gyermek I. és II.

Wass Albert Művelődési Központ és Városi Könyvtár Komárom megyei NMI díj

Gyermek II.

Nagy Dorottya II. díj

Feikus Kitti II. díj

Vargha Gyula Református Óvoda és Ált. Iskola Csoportos díj

Ifjúsági I.

Fraller Benedek I.díj

Deák Jázmin II. díj, Komárom megyei NMI díj

Bihary Gábor Erik II. díj

Farkas Péter Benedek Fejér megyei NMI díj

Hajdu Fanni Fejér megyei NMI díj

Atilla Király Gimnázium Nemezes szakkör Csoportos díj

Ifjúsági II.

Bajka Márta I.díj

Fülöp Liza és Török Tamás II. díj

Marton Károly III. díj

Kusnyárné Deák Zsófia Fejér megyei NMI díja

Illésházy Katalin és Szepessy Anna Csoportos díj

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában