Ajándékok, adományok

2021.12.22. 16:35

Kedves civil kezdeményezések zajlanak Abán és Perkátán

Négy helyi össze­fogott, hogy senki se maradjon idén ajándék nélkül. A kezdeményezés ötletgazdája Kröszl-Keszthelyi Szabolcs, aki szerette volna, hogy az év legszebb ünnepe, mindenki számára örömteli legyen.

Déri Brenda

Ajándékok a fa alatt, hogy idén karácsonykor is mindenkinek boldog legyen az ünnep

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Ehhez a kedves ötlethez csatlakozott még három helyi, Kajdi Margit, Incze Csaba Árpád és Tóth Richárd. Arra kérik az abai lakosokat, hogy a település központjában és a melléktelepüléseken – Belsőbáránd, Bodakajtor, Felsőszentiván – található karácsonyfákhoz tegyenek minden olyan ruhát, játékot, könyvet, amelyekre már nincs szükségük, ezzel lehetőséget adva, hogy valaki olyanhoz jusson, akinek nagyon is van szüksége. 

– Aki teheti, helyezzen ki ajándékokat a karácsonyfák alá azon családok számára, akik szeretnék gyermekeiket szenteste meglepni, de anyagi helyzetük miatt nem tehetik meg – olvasható Kröszl-Keszthelyi Szabolcs közösségi oldalán megosztott bejegyzésében, ahol szintén buzdítja az embereket az adakozásra. Az ötlet megálmodója telefonos megkeresésünkre elmondta, hogy a kezdeményezés közelebb hozza az emberekhez a karácsony igazi üzenetét és jelentését, azaz mások megsegítését és a szeretet fontosságát. 

– Erről kellene szólnia az ünnepnek – mondja. Azoknak, akik a fent említett módon hozzájárulnának ezen családok karácsonyának szebbé tételéhez, nincs más dolguk, mint a becsomagolt ajándékokra ráírják, hogy fiúnak vagy lánynak, illetve mennyi idős gyermeknek szánják. Minderre december 23-ig van lehetőség! Ugyanezen a napon délután pedig bárki elmehet, aki rászorul és magához vehet egy-egy ajándékot a karácsonyfa alól. 

Nem Aba az egyetlen az adventi időszakban, ahol civilek fogtak össze hasonlóan jó ügy érdekében. Perkátán például már többen is adománygyűjtést szerveztek idén, ezekből egy kiemelkedik a többi közül. A #nemluxustaska egyéves szinten megrendezett kampány, amelynek keretében arra buzdították a segíteni vágyókat, hogy a már nem használt, de jó állapotban lévő női táskájukat töltsék tele a rászoruló nők által nélkülözött higiénés termékekkel. Ezeknek kiosztása történt meg december 18-án Perkátán. A gyűjtés Szentes Kitti nevéhez fűződik, aki a helyiek felajánlásával – a tavalyinál jóval több – összesen 27 táskát adhatott át új gazdáiknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában