Frissen Fejérből

2021.12.19. 13:40

Karácsonyi adakozás Bicskén - Angyalbatyuban az ajándékok, dobozban a finom ebéd

Ebédet, süteményt adagoltak a jókívánságok mellé a karitászosok és az önkéntesek a Fiatalok Házában. Az egész évben gyűjtött játékokat is most rakták össze a nehéz sorsú családok gyermekeinek.

Zsohár Melinda

Csörgöl Ákos alpolgármester, Sági Ferencné karitász-csoportvezető, Bálint Istvánné polgármester, Pálffy Ildikó Karitász csoportvezető-helyettes, Szabó Ágnes, Kapcsolat Központ igazgatója

Forrás: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A klasszikus szegénység e vidéken nem jellemző, de sokan küzdenek nehéz élethelyzettel, a betegség, a fogyatékosság lesújtja a mégoly küzdő embereket is. Nekik folyamatosan segítenek, karácsonyra pedig összefognak a hivatásos segítők, s a jószívű adakozók. A Fiatalok Házában szombaton 120 adag szeretet-ebéddel várták a meginvitált családokat, sajnos, nem ülhettek a közös asztalhoz, mint korábban. Bálint Istvánné polgármester, Sági Ferencné és Szarkáné Pálffy Ildikó Karitász-csoportvezető és helyettese,  valamint Szabó Ágnes, a Kapcsolat Központ igazgatója és Csörgöl Ákos alpolgármester rakták-adták a beérkezőknek a városi konyha által főzött ebédet, s Gyuricza Lászlóné, a Randevú cukrászda tulajdonosa által bőségesen mért süteményeket.

Forrás: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

 Az önkormányzat 2,5 millió forintnyi saját és adománybeli pénzt adott a tartós élelmiszerekre, Heitler Csaba zöldséges és Kemenczky Csaba hentes is hozzájárultak az  ebédhez, az angyalbatyukat a Szent László Általános Iskola és sok adományozó adta össze. A hetven év feletti mintegy 1500 bicskei lakosnak vásárlási utalványt ajándékozott az önkormányzat a napokban, amit a helyi kisüzletekben válthatnak be, hogy őket is támogassák a pandémiában nyújtotta segítség viszonzásaként. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában