Frissen Fejérből

2021.12.20. 17:26

Hagyományos falukarácsonyt tartottak Sárszentmihályon

Az idei évben a járványügyi előírásokra tekintettel kültéren, a polgármesteri hivatal udvarában felállított színpadon tartották a hagyományos falukarácsonyi ünnepséget Sárszentmihályon.

V. Varga József

A felső tagozatosok betlehemes műsora

Forrás: Süle Zsuzsanna

Először a Sárszentmihályi Nyugdíjas Egyesület kórusa lépett a pódiumra, majd ünnepi összeállításuk után Óber Andrea polgármester köszöntötte a közönséget a régi idők karácsonyi élményeiről beszélve: 

Karácsonyi koncerttel szolgált a Clara Voce Vegyes Kar 

Forrás: Süle Zsuzsanna

 

– Mielőtt meggyújtjuk a gyertyát, gondoljunk arra, hogy így karácsony környékén talán egy kicsit újra átélhetjük ezt az érzést, hiszen ez rajtunk múlik. Próbáljuk valamivel belopni a gyermekeink szívébe is a mi szép emlékeinket, tegyük meg most, hogy ne vesszen el örökre… Bár a régi idők elmúltak, és haladnunk kell a korral, de a szívünkben megőrizhetjük és tovább adhatjuk ezt az érzést. Ne feledjük, a karácsonyi csoda létezik: de nem a fényes utcákon, nem a pompás ajándékokban, hanem csakis a szívünkben keresendő! 

 

A település adventi koszorúján a negyedik gyertyát a faluvezető gyújtotta meg. Ezután a Csicsergő Óvoda, majd a Zichy Jenő Általános Iskola alsó és felső tagozatosainak műsora következett. A hangulatos estet a polgárdi Clara Voce Vegyes Kar karácsonyi dalai zárták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában