Összefogás

2021.12.01. 14:00

Felvidéki, délvidéki óvodákat segít az Adventi Jótékonysági Est

December 3-án rendezik meg az ökumenikus Adventi Jótékonysági Estet a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház Dísztermében.

FMH

Színes műsor várja a jótékonysági est résztvevőit

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A szervezők az est teljes bevételét a felvidéki párkányi Szent Imre Egyházi Óvoda és a délvidéki bácskossuthfalvi Napsugár Református Óvoda javára ajánlják fel. Az est fővédnöke Spányi Antal katolikus megyés püspök és Steinbach József református püspök, műsorvezetője Takács Bence Ervin Kazinczy-emlékérem díjas előadóművész. Fellép a Magyar Művészetért díjas Misztrál Együttes, Császár Angela, Magyarország Kiváló Művésze, a Duna Művészegyüttes szólistái, Nyisztor Ilona Magyar Művészetért díjas, Európai polgári díjas népdalénekes, Szlama László Junior Príma díjas népzenész, Beeri Barnabás zongoraművész, a ­MusiColore Énekegyüttes, Posta Victor színművész, Bergics András előadóművész, Mátyás Mónika népdalénekes és a Kiss Kata Zenekar.

A járványhelyzet okozta nehézségek miatt soha ilyen nagy szükségük nem volt a segítségnyújtásra az elszakított területeken élő magyar testvéreinknek, mint jelenleg. Az est bevételével a felvidéki és délvidéki óvodákat segíthetik az érdeklődők. Az összefogás nagyon szép példájaként megközelítőleg 500, cipősdoboz nagyságú karácsonyi ajándékot készítettek a moldvai csángó-magyar gyerekeknek a Ciszterci Szent István Gimnázium, a Talentum Református Általános Iskola, a Hétvezér Általános Iskola, a pákozdi Nemeskócsag Általános Iskola tanulói, tanárai, valamint a Moldvai Magyarságért Székesfehérvári Egyesület tagjai és magánszemélyek is. 

A csomagokat Nagy Zoltán Péter, a Fejér Megyei Hírlap főszerkesztője szállította el az elmúlt hét végén a Pusztinai Magyar Házba a Városgondnokság támogatásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában