12 állhat forgalomba

2021.12.01. 11:05

Érkeznek az e-buszok Fehérvárra

FMH

A vasútállomásnál épül majd meg a helyközi járatokat is fogadó intermodális csomópont. Amíg ez nincs, addig a városon kell átbumliznia mindenkinek, aki Budapestre akar eljutni Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: gaborfeherphoto

Székesfehérváron, Győrben, Zalaegerszegen, Szolnokon, Szegeden és Egerben közlekedik majd az a 60 új, elektromos meghajtású autóbusz, amelyeket a városok összesen 8,6 milliárd forint támogatással szerezhetnek be 2022-ben. Erről írt alá megállapodást a Volánbusz Közlekedési Zrt. és a Mobiliti Volánbusz Kft. alkotta konzorcium a Zöld Busz Programot koordináló HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás­fejlesztési Ügynökség Zrt.-vel. A támogatási szerződés értelmében a már leszállított buszokon kívül Győrben 13, Székesfehérváron 12, Zalaegerszegen 11, Szolnokon 10, Szegeden 8, Egerben 6 tisztán elektromos autóbusz állhat forgalomba 2022 során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában