Frissen Fejérből

2021.12.15. 07:10

Elkészült Fehérvár klímastratégiai terve

A város eleget tett idén tavaszi ígéretének, és év végére elkészítették a klímastratégiai tervdokumentációt – derült ki kedden egy sajtótájékoztató keretében.

Déri Brenda

Forrás: Simon Erika

Még idén tavasszal, április 22-én egy online konferencia keretén belül fenntarthatóságról, környezetvédelemről, az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentéséről beszélt a város polgármestere, Cser-Palkovics András az Energiaklub Szakpolitikai Intézet és Módszertani Központ Egyesület részéről Magyar Lászlóval és Pej Zsófiával. Ekkor azt a tervet fogalmazták meg, hogy év végére készítenek egy dokumentumot, melynek célja, hogy Székesfehérvár hatékonyan alkalmazkodjon a klímaváltozásokhoz.  

Ez a több hónapon át tartó projekt egy nagyon fontos mérföldkőhöz érkezett. Erről tájékoztatott minket kedden a polgármester, a városi főkertész, Györök Orsolya és a Prosperis Alba Kutatóközpont ügyvezetője, Csanády László. Elmondták, hogy elkészült a közel hatvanoldalas klímastratégia dokumentációja, melyet elindítottak a társadalmasítás útján, azaz a tegnapi naptól a lakosok észrevételeket, javaslatokat tehetnek a benne foglaltakkal kapcsolatban a város honlapján.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában