Frissen Fejérből

2021.12.30. 09:39

Egy karácsonyfa is megirigyelte volna a Lada díszkivilágítását, meg is büntették a rendőrök

Ilyenkor, karácsony táján meglódul az alkotói fantázia, és a régi, remegő fényű gyertyákra emlékezve mindig kerül a dekorációkba valami fény. Ragyognak az ablakok, a lakások, az udvarok és a házfalak, ám néha az autók is, ami sajnos tilos.

Palocsai Jenő

Kreatív, de a forgalomban így nem lehet közlekedni

Forrás: FMH

Egyre gyakoribbak és egyre egyedibbek az élő adventi kalendáriumok, amelyek központi helyén számok állnak 1-től 24-ig – ám nem csak ezek a dekorációk léteznek. Sakura fák állnak az udvarokon, és projektorok vetítenek fehér vagy éppen színes hópelyheket a házak falára. A ledes technológia térhódítása megállíthatatlan. 

Nem úgy, mint annak a megyei kockalámpás Ladának a térhódítása, melynek tulajdonosa is fel akarta dobni kedvtelésből tartott járművét, így egy karácsonyi díszkivilágítás segítségével színesen villogóvá tette a kocsi kontúrjait. A rendőrök ezt nem nézték, nem nézhették jó szemmel, így megállították a kreatívan kivilágított közúti közlekedőt, és megbüntették a vezetőt. 

Persze a hatóság keze is megkötött, ugyanis a közúti járművek forgalomba helyezésének és forgalomban tartásának műszaki feltételeit a 6/1990. köhémrendelet bizonyos paragrafusai határozzák meg, melyek világosan kimondják, hogy a járművön milyen berendezések helyezhetők el. Természetesen a karácsonyi díszkivilágítás nincs a listán, így ezzel nem igazán érdemes próbálkozni, ugyanakkor a gondolat jó volt, és a látvány magáért beszélt. 

Ha nem is egyedi megoldás, a Fejér Megyei Rendőrkapitányság arról tájékoztatta a hírlapot, hogy a karácsonyi díszkivilágítással ellátott járművel történő közlekedés mint jogsértés nem igazán jellemző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában