Frissen Fejérből

2021.12.28. 07:30

Edzőteremben újraélesztett nő, sokkoló tragédia az M7-esen - Ezeket olvastátok augusztusban

feol.hu

2021.08.15. Buszbaleset az M7 autópálya Szabadbattyáni lejárónál. Nnagy Norbert. Fejér Megyei Hírlap.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

1. Felborult egy busz az M7-esen, nyolc ember életét vesztette

Rettenetes tragédia rázta meg Fejér megyét 2021. augusztus 15-én. 4 óra 55 perckor közúti közlekedési baleset történt az M7-es autópálya 70-es kilométerszelvényében, a Budapest felé vezető oldalon, Szabadbattyán térségében, ahol egy magyar honosságú, utasokat szállító autóbusz – eddig ismeretlen körülmények között – oldalára borult, melynek következtében több személy a jármű alá szorult.

2. Újabb bevetésen a Vérlovagok – Fehérvárra is hozott szállítmányt a motoros

A Vérlovag ezúttal sem kímélte önmagát, sem járművét, hiszen átlagosan 180 km/h-s sebességgel haladt, ám még így is volt, aki feltartotta: egy igen drága autó az M1-es és M7-es autópálya elágazásánál nem hogy elengedné a megkülönböztető jelzéssel közlekedő járművet, még rá is gyorsított...

Szár környékén egy traktor által felvert porfelhőn is áthajtott, ott kicsit vissza is vett a tempóból, hiszen nem sokat látott az útból.

3. Postásként dolgozott, az ügyfelei pénzét tette zsebre egy Fejér megyei postahivatalban

A vádlott 2019. március 11. és 2019. május 24. között postai ügyfélszolgálati ügyintézőként dolgozott egy Fejér megyei postahivatalban, munkaköri feladataihoz tartozott többek között a pénzforgalmi befizetések elfogadása. Röviddel a munkába állását követően elhatározta, hogy úgy jut rendszeres jövedelemhez, hogy az ügyfelek által postai befizetésre szánt összegekkel jogtalanul a sajátjaként rendelkezik.

4. Rettegésben élnek a fehérváriak?

Több olvasónk is jelezte számunkra, már nem mernek elmenni hazulról, vagy elengedni gyermeküket felügyelet nélkül a megyeszékhelyen. A probléma azonban nem csak a hajléktalanokkal van. Nem olyan rég, pár hete esett meg, hogy egy fiatalkorú fiút környékeztek meg maszkban a buszpályaudvarnál. Azzal fenyegették, hogy megkéselik, amennyiben nem adja át nekik a pénzét. Ekkor tett tanúbizonyságot emberségről az a férfi, aki nem sétált el az incidens mellett, hanem a fiatal védelmére kelt, mialatt a fiú is bizonyította talpraesettségét, ugyanis már épp tárcsázta volna a rendőrséget. Kettejük határozott fellépésének és lélekjelenlétének köszönhetően az ijedtségen kívül nem történt baj.

5. Ötszázötven szalmabálából álló kazal borult lángba Székesfehérváron

Teljes terjedelmében égett egy ötszázötven szalmabálából álló kazal Székesfehérváron, a Nagyszombati út mögött. A tűz a búzatarlóra is átterjedt. A székesfehérvári hivatásos tűzoltók gyors beavatkozásukkal, a vízszállító avaroltójával és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. A munkálatokat nehezítette, hogy a kazalból az erős szél többször magával sodort egy-egy égő szalmakupacot, amely több helyen újból begyújtotta a tarlót.

6. Csak a szerencsén múlott, hogy nem történt tragédia

Egy 50 év körüli nő esett össze egy fehérvári edzőteremben hétfőn, miután elvégezte az edzését – írta az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán. A nő nem lélegzett, azonnali segítségre volt szüksége, és a legnagyobb szerencse a szerencsétlenségben, hogy egy aneszteziológus orvos is ott edzett épp, aki azonnal a nő segítségére sietett, amíg a többiek a mentőket hívták. Az edzőteremben dolgozók folyamatosan segítették az orvos munkáját. A mentősök perceken belül megérkeztek a helyszínre és sokáig küzdöttek a nő életéért. Az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően sikerült megmenteni a hölgy életét, akit stabil állapotban szállítottak kórházba. Egy újabb eset ami bizonyítja, hogy a hétköznapi hősök köztünk járnak!

7. Aki nem angyal, de talpig ember – Elment Takács Tibor fővadász

Olyan ember ment el, akinek nevét sok kiránduló nem ismeri, ám munkájának, elhivatottságának gyümölcsét annál inkább. Takács Tibor fővadász 57 évesen végleg szegre akasztotta kedves puskáját és elindult egy hívó égi kürtszónak engedelmeskedve.

8. Hazaindultak a Balatonnál nyaralók, bedugult az M7-es – Így oldották meg 1972-ben

Egyetlen Fejér megyei számára sem lehet újdonság, hogy szezonban vasárnaponként, amikor a Balatonnál nyaralók elindulnak hazafelé, bedugulnak az utak, így az M7-es is. 1972-ben érdekes megoldással próbálták orvosolni a már akkoriban is sok kellemetlenséget okozó problémát.

9. Zsiguli a Dunából: A Polgárdiban pihenő rozsdamarta legendás Lada esete

A legendássá vált Lada esete hepiend a javából. Aki kíváncsi rá, megcsodálhatja a város határában, a körfogalomnál lévő benzinkúton. Lelke van ennek az autónak! – fogalmazza meg büszkén a tulajdonosa.

10. Ötven év után is együtt az úton – Sokak számára példa lehet Imre és Veronika házassága

Pill Imre és felesége, Veronika házasságkötésük 50. évfordulóján népes családjuk jelenlétében tettek tanúbizonyságot egymás iránt érzett töretlen szeretetükről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában