Ajándék

2021.12.12. 07:00

Csak a szeretet az, ami javít a világon - December 19-ig lehet leadni a cipősdobozokat

A Baptista Szeretetszolgálat egy éve átadott új pákozdi logisztikai központjában is azon dolgoznak ezekben a napokban, hogy mindenhová eljussanak a cipősdoboz-ajándékok.

Tihanyi Tamás

Dobó Kata színész, filmrendező is csatlakozott az akcióhoz

Forrás: Tihanyi Tamás

A negyedszázada Fejér megyében alapított Baptista Szeretetszolgálat adventi jótékonysági akciója még nyolc napig, december 19-éig tart, addig lehet leadni az ország közel négyszáz, és Fejér megye tizen­nyolc gyűjtőpontján a cipősdoboznyi ajándékokat. A gyűjtést – amelynek indulásakor Chuck Norris amerikai filmszínész is támogató üzenetet küldött a magyar segélyszervezetnek –, számos ismert ember segíti Magyarországon szerepléssel, példamutatással, tettekkel és biztató szavakkal. Mások mellett például Mező Misi, a Magna Cum Laude együttes frontembere, énekes, a Margaret Island együttes, Kulcsár Edina modell és férje, Szabó András, Radics Gigi énekesnő, Dobó Kata színész és rendező, vagy éppen Király Gábor egykori válogatott labdarúgókapus. A mai napig a járványhelyzet logisztikai nehézségei ellenére már közel tizenötezer cipősdoboznyi ajándék gyűlt össze. Ám a segélyszervezet munkatársai jól tudják – hiszen az idei sorban már a tizennyolcadik akciójuk –, hogy a legtöbben hajlamosak az utolsó pillanatokra hagyni az ajándékozást, ezért még hátravan ennek az örömteli munkának a neheze. Sokan talán nem értik, miért zárul a gyűjtés több nappal az ünnepek előtt: nos, a cipősdobozokat még el is kell juttatni azokhoz, akik azokat a legjobban várják, nem kevés ajándék pedig a határon túli magyarok lakta területekre kerül.

– Szervezetünk büszkén viseli a nevét, hiszen mi valóban a szeretetnek vagyunk a szolgái, hiszen mi más változtathatná meg a világot, mint maga a szeretet? Mi a magunk részéről hálásak vagyunk azért, hogy egy nemzet lehetünk a határainkon túl élő magyarokkal – mondta erről Kárpátaljára látogatva Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke.

Stallenberger Gábor és Pénzes Jenő fogadja a pákozdi logisztikai központba érkező dobozokat

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Csütörtökön játszották a mozikban először Dobó Kata új filmjét, az El a kezekkel a Papámtól! címűt, amely egy fantáziavilágban játszódó élőszereplős mese. A főhőse Dorka, akinek özvegy édesapja ismét feleséget talál magának, ám az új asszony táborba küldi a kislányt, hogy addig se legyen a közelében. Dorka aztán a táborban egészen különleges csodákkal ismerkedik meg. Erről szól a film, amelynek stábja is a cipősdoboz-akció mellé állt azért, hogy segítse a segélyszervezet munkáját. A film vetítései előtt a legnagyobb mozikban egy hatalmas dobozban le lehet adni a becsomagolt ajándékokat.

– Ez az együttműködés egy nagyon jó összefogás, mert a film kapcsán több figyelem jut a rászoruló gyerekekre is. Szerintem ez példaértékű, hiszen nem az a fontos, amit mondunk, hanem sokkal inkább az, amit csinálunk – mondta Dobó Kata, a film rendezője, aki lányával, Szofival eddig is minden évben csomagolt cipősdoboz-ajándékot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában