Frissen Fejérből

2021.12.19. 07:30

Beteljesülhet Ráckeresztúr álma

Régi álma válna valóra a településnek, ha művelődési házat tudnának létesíteni.

Déri Brenda

Ráckeresztúrnak lehetősége nyílt arra, hogy pályázatot nyújtson be művelődési ház létesítésére, melynek egyik előfeltétele, hogy felmérje lakosai igényeit. Ezt követően az önkormányzatnak továbbítania kell a beérkezett igényfelmérő adatlapokat, ennek függvénye, hogy benyújtják-e a pályázatot. 

A polgármester, Szentes-­Mabda Katalin elmondta, jelenleg épül az új iskola, így a régi üresen marad, és azt szeretnék átalakítani művelődési házzá. – Ráckeresztúrnak sosem volt még csak hasonló létesítménye sem, ahol összegyűlhettünk, együtt lehettünk és közösségi programokat szervezhettünk volna. Erre eddig a tornacsarnokunk volt csak alkalmas – mondta a polgármester, aki bízik abban, hogy számukra kedvező eredmény születik az adatlapok kiértékelését követően. Összesen 250 igényfelmérő lapot kell kitölteniük a községben élőknek, melyek olyan kérdéseket is tartalmaznak, hogy milyen funkciók legyenek az épületben. 

– Bízom abban, hogy a lakosok nagyon szeretnék, ha végre nekünk is lenne közösségi házunk, jobb élet­körülményeket teremtve ezzel saját magunknak – egészítette ki gondolatait a városvezető. 

Nos, egy-két hét múlva biz­tosan kiderül, hogy szeretnének-e művelődési házat a helyiek. Amint tudomásunkra jut az eredmény, közölni fogjuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában