Tömött parkolók és kígyózó sorok

2021.12.20. 11:30

Az utolsó nagy roham: a karácsony előtti utolsó hétvégén mindenki vásárolt a megyeszékhelyen

Talán nem túlzás az, hogy az év legnagyobb rohama indult a mögöttünk álló hétvégén a boltok ellen. Nemcsak a szupermarketek és az előttük elterülő térkő sivatagok teltek meg zsúfolásig vevőkkel és autókkal, hanem a kisebb boltok, a butikok és a piac is.

Palocsai Jenő

Vásárlási láz – mindenki ki akarta pipálni a karácsonyi listáján szereplő ajándékokat

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Mindenki vásárolni volt a karácsony előtti utolsó hétvégén. Az autósforgalom a hétköznap megszokott csúcsokat döntögetett szombaton és vasárnap. De a többség sikeresen eljutott a bevásárlóközpontba, majd onnan egy másikba és így tovább. A Tesco parkolójában nem nagyon volt hely, közel a bejárathoz, a Decathlon gondolái között kígyózott a nép. Az Auchannál pedig még a szokottnál is kaotikusabb volt a helyzet.

 A madaras áruház melletti körforgalomrendszer egyébként sem tudja ellátni a feladatát, de a mostani hétvégén talán a tervezés alatt álló új, többsávos is bedugult volna. A kisebb áruházak, de az apró boltok és butikok is hatalmas nyomás alatt voltak, hiszen mindenki ki akarta pipálni a karácsonyi listán az összes nevet. A karácsony azonban nemcsak a csoda- és ajándékvárásról szól, hanem a kiváló, ünnepi ételekről is. 

A karácsonyi díszek is szépen fogytak a különböző üzletekbenForrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Jancsárkert Termelői Piac és Késműves Vásár vezetője, Schultz György úgy fogalmazott szombaton: – A kapacitásának felső határán van jelenleg a piac. Minden standon voltak árusok és rengeteg, közel kétezer vásárló fordult meg nálunk a karácsony előtti utolsó szombaton a nyitvatartás öt órája alatt. De nem csak a vásárlók részéről volt nagy az érdeklődés, sajnos volt több olyan, távolról érkezett árus, akinek nem tudtunk már helyet biztosítani. Mint megtudtuk, a kézművesek termékei iránt ilyenkor a szokásosnál is nagyobb az érdeklődés, de túl a sajton, a mézen és egyéb készítményen, a leginkább kelendő portékák a füstölt húsok és a különböző módon elkészített savanyúságok. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában