Az összefogás ékes példája

2021.12.08. 17:30

Állandó a változás, de a SZETA már 30 éve segít

„A szeretet, az önzetlenség és a tenni akarás ünnepe” – hangzott el az idén 30 éves Szegényeket Támogató Alapítvány ünnepi eseményén. Az szervezet az elmúlt három évtizedben kiemelt figyelmet fordított mindazokra, kiknek az életben több jutott a nélkülözésből, mint a bőségből.

Héjj Vivien

Idén Zámbóné Bóza (j) Szilvia érdemelte ki a Csengőszó-díjat

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– Ez a 30 év a köz szolgálatában, azt gondolom, elképesztő teljesítmény. Az a segítség, amit az alapítvány az elmúlt három évtizedben több ezer Székesfehérvárinak nyújtott, elképesztő hatással volt közösségünkre. Mi, fehérváriak pontosan tudjuk, hogy az összetartozásunkban, az összefogásunkban olyan erő van, ami segít átvészelni minden bajt és nehézséget. Az összefogás ékes példája az alapítvány munkája. – fogalmazott Vargha Tamás országgyűlési képviselő.

Az ünnepi est részeként Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára arról beszélt, az alapítvány az ország egyik legjelentősebb civil szervezetévé vált.

– Az elmúlt években Fejér megyében is növekedett a civil szervezetek támogatására fordított forrás. A támogatási keretet 2018 óta négyszeresére, 20 milliárd forintra tudtuk emelni. Ennek oka, hogy felismertük, a civil szervezetek jóval értékesebb és hasznosabb munkát tudnak végezni, mint ahogy az eddig a köztudatban benne volt. – tette hozzá Szalay-Bobrovniczky.

Azon kihívásokról, melyekkel a szociális szférában dolgozóknak meg kell küzdenie, Tisztl Henrik, az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ igazgatója beszélt. Mint mondta, az elmúlt 30 évben folyamatosan változott a társadalmi problémák kontextusa.

– Az elmúlt években egyetlen dolog volt állandó: a változás. A szükségletekre a lehető legjobban próbáltunk reagálni, mind a segítségnyújtás módjában, mind pedig a segítő létében. A mai rendszerszemléletű szociális munkában nagyon ügyfélközpontúnak, problémaközpontúnak kell tudni maradni – mondta Tisztl Henrik.

A Szegényeket Támogató Alapítvány kurátora, Zugor Zsuzsanna ünnepi beszédében hangsúlyozta, az alapítvány az összefogás, az emberség, a közösségben való gondoskodás, a társadalmi felelősségvállalás szimbóluma.

A rendezvény részeként átadták a Csengőszó-díjat, melyet minden évben egy olyan segítő személy vagy szervezet kap, aki sokat tett a rászoruló családokért. Idén Zámbóné Bóza Szilvia érdemelte ki az alapítvány elismerését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában