Frissen Fejérből

2021.12.23. 16:10

A lakóktól kaptak díjat, elismerést a csókakői dolgozók

A szociális intézmények vegyes megítélése tapasztalható a társadalmunkban – írta olvasónk, akinek kezdeményezésére a csókakői otthon lakói díjazták a segítőiket.

FMH

Pigler Jánosné Ildikó, Szlanyina Mónika és Herczeg Alfrédné Erika

Forrás: KL

„A szociális intézmények társadalmi megítélésében elsősorban az ott élő lakók életkörülményei játszanak döntő szerepet. Lakóik a társadalom széles rétegeiből érkezett, valamilyen formában már sérült, ápolásra szoruló, túlnyomó többségében beteg ember. Az ő ellátásuk igen nehéz, teljes embert követelő hivatás, melyre nagyon kevesen képesek. Akik ezt vállalják, le kell mondaniuk a magánéletük nagy részéről, tudniuk kell otthon hagyni magánéletük gondjait. Tudniuk kell letörölni könnyeiket, és mosolyt, kedvességet sugározva megnyugtatni, kezelni azokat a betegeket is, akik már magukról gondoskodni képtelenek” – írta lapunknak a csókakői otthonban élő Kovács László, aki így folytatta: 

Pigler Jánosné Ildikó, Szlanyina Mónika és Herczeg Alfrédné Erika

Forrás: KL

„Tudom, sok rigolyát, néha megaláztatást kell eltűrniük egyes, esetenként már súlyosan leépült lakóinktól. De ennek ellenére velük is úgy kell bánni, mint a saját szüleikkel. Mi lakók vagyunk azok, akik ennek a munkának a minőségét első kézből tapasztaljuk. Mi nem a képzettségük, munkaköri besorolásuk, tapasztalataik alapján, hanem a hozzáállásuk, empátiájuk, segítőkészségük, előzékenységük alapján ítélünk. Mi vagyunk azok, akik a jók között is megtaláljuk a legjobbat. Így a lakóink véleményét összegezve választottunk ki három főt, akik ezeknek az elvárásainknak itt, Csókakőn leginkább megfelelnek. Úgy döntöttünk, hogy a »2021-es év ápolója« emléklappal díjazzuk Pigler Jánosné Ildikó, Herczeg Alfrédné Erika és Szlanyina Mónika kiemelkedő tevékenységét.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában