Frissen Fejérből

2021.12.09. 07:05

566 millió forintos beruházás volt az új út Sárkeresztúron

Megújult a Magyar falu programban a 6209-es Adony–Káloz összekötő út 4,44 kilométeres szakasza a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában. A szerdai sárkeresztúri ünnepélyes átadás helyszíneként a Vörösmarty Mihály és a Szent István utca csomópontja szolgált, a művelődési ház szomszédságában.

V. Varga József

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A szóban forgó összekötő út felújítása a 23+580 kilométer szelvénytől indult és a 28+020 kilométer szelvényben ért véget, mely során a 26+410 – 27+930 kilométer között a település átkelési szakasza is megújult – mondta el lapunknak Molnár István, a közút Fejér megyei igazgatója. 

A szakaszon a meglévő burkolat csiszolása után két réteg aszfalt épült, a legkritikusabb helyeken további alsó alapréteggel erősítették meg a pályaszerkezetet. Szükségessé vált a Szent István utca széles torkolatának korrekciója, a lekerekítő ív mentén rázópadka épült. A nagyméretű mezőgazdasági szerelvények a csomópontban való közlekedésének biztosítására a rázópadka melletti jobb oldali ív külső területe további aszfaltburkolatot kapott a kijáródás elleni védelemként.

A vállalkozási szerződés összege elérte az 566 millió forintot. A munkák során 2496 köbméter aszfaltot építettek be, 1186 köbméter zúzottkő padka épült, lecseréltek csaknem száz KRESZ-táblát, és a teljes szakaszon újrafestették a burkolati jeleket. Kitisztították az árkokat (7298 méter) és az átereszeket (45 méter hosszban). Az útépítés során megtartották a meglévő vízelvezető rendszert, illetve átalakították, kiegészítették azt a megépült burkolat szélességnek megfelelően, a legszűkebb helyeken, mintegy 60 méter hosszon burkolt árok is épült. 

A nemzeti színű szalagot Varga Gábor országgyűlési képviselő, Csutiné Turi Ibolya, Sárkeresztúr polgármestere, Molnár István, a Magyar Közút megyei igazgatója és Lepsényi Gábor, a kivitelező cég építésvezetője vágta át. 

Varga Gábor bejelentette, hogy reményeik szerint az út Sárosd felőli szakasza is megújul 2022. első félévében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában