Frissen Fejérből

2021.11.24. 14:00

Új épülettel bővül a megyei kórház

Már most elkezdődik az a tervezési folyamat, melynek végén egy teljesen új épület szolgálja majd a betegek gyógyulását a megyei kórházban.

Palocsai Jenő

Minden mindennel összeköttetésben

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Egy több mint 13 milliárd forintos fejlesztés alapjait teszik le hamarosan a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Kórházban. Az új épülettömb 2023 végén fogadhatja először a betegeket, és a tervek szerint összeköttetésben lesz a magasban húzódó folyosóval is, hogy a betegek szállítása mindvégig fedett helyen történjen.

 

A kivitelezéssel kapcsolatban Vargha Tamás ország­gyűlési képviselő tartott kedden délután sajtótájékoztatót a kórház hátsó bejáratánál. A politikus beszámolójából kiderült, hogy pulmonológia, infektológia és onkológia, illetve az ezekhez kapcsolódó ambulanciák kapnak majd helyet a 6 ezer négyzetméteres, háromszintes épületben.

 

A sajtótájékoztatón Vargha elmondta: – Az új épületben magas szintű, 1-2 ágyas kórtermeket alakítanak ki, önálló vizesblokkal, a szükséges akadálymentesített kórteremszámmal. Az ambulanciákon, a vizsgálókban és egyéb helyiségekben a mai kor elvárásainak megfelelő körülmények között gyógyítanak majd. A 2015-ben megvalósult Berzsenyi-tömböt, a hotelt, a diagnosztikát, a rendelőt, valamint a most épülő új tömböt összeköti a megújuló függőfolyosó. Így, az egykor Kégl György által tervezett pavilonos rendszert a gyorsabb betegellátás érdekében teljes egészében felváltja a modern, egymással összeköttetésben lévő ellátóhely.

 

A munkaterület átadása hétfőn történt, és a munka, a tervezési fázison túl, a régi épületek bontásával és a közműkiváltással indul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában