Frissen Fejérből

2021.11.03. 17:12

Tűzszerész-emlékoszlopot avattak Pákozdon

A tűzszerész katonák békében is állandó életveszélyben vannak: értük avattak emlékművet kedden a pákozdi Mészeg-­hegyen lévő katonai nemzeti emlékparkban.

Tihanyi Tamás

Oláh László, a KEMPP szakmai vezetője mondott beszédet a tűzszerészek emlékművének avatásán

Fotó: KEMPP

A főváros mellett nincs még egy olyan megyéje hazánknak, ahová gyakrabban kellene mennie tűzszerész-alakulatnak, mint Fejérbe. Ezért is tiszteleg kiemelt módon a pákozdi katonai emlékpark a tűzszerész katonák áldozatvállalása előtt.

Oláh László, a KEMPP szakmai vezetője mondott beszédet a tűzszerészek emlékművének avatásán
Fotó: KEMPP

Az eltelt 75 évben több mint 360 tűzszerész katona áldozta életét feladatának teljesítése során, mondta az emlékoszlop avatóünnepségén az emlékpark szakmai vezetője, Oláh László. A nyugalmazott honvédtiszt kiemelte: ők hősök, akikre mindig emlékeznünk kell függetlenül attól, hogy háborús helyszínen vagy békeidőben áldozták fiatal életüket.

Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével többek között Szabó István honvédelmi államtitkár, Spányi Antal megyés püspök és Vargha Tamás államtitkár is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában