Frissen Fejérből

2021.11.20. 09:18

A túlsúlyos járműveket szűrték ki a 62-esen a rendőrök

Tehergépjárműveket ellenőriztek a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai a 62-es számú főúton.

police.hu

Fotó: rendőrség

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Úthálózatvédelmi Osztályának munkatársai közös, összehangolt akció keretében ellenőrizték 2021. november 19-én a tehergépjárművek megengedett legnagyobb össztömegét, a 62-es számú főúton.

Az ellenőrzés célja, a közúti közlekedési balesetek megelőzése, valamint a közúthálózat minőségének megóvása. Egy túlsúllyal közlekedő járműnek rosszabb a kormányozhatósága, a stabilitása, valamint megnövekszik a fékútja is, ezzel megnövelve a balesetek bekövetkezésének lehetőségét.

Fotó: rendőrség

A hatóság eljáró tagjai az akció során több olyan gépjárművet szűrtek ki a forgalomból, amelyek túlsúlyosak voltak, a műszaki állapotuk nem volt megfelelő, vagy a rakományukat rögzítették szabálytalanul. A rendőrök megakadályozták továbbhaladásukat, és az elkövetett jogsértések kapcsán közigazgatási hatósági eljárást kezdeményeztek – írja a police.hu.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a személy- és vagyonbiztonságot veszélyeztető sofőrök kiszűrése érdekében folyamatosan ellenőrzik a megye közútjait. Kérjük a gépjárművezetőket, hogy a közlekedési szabályokat maradéktalanul tartsák be!

…hogy mindenki hazaérjen!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában