akcióhét

2021.11.24. 07:10

Több százan kapták meg az első oltásukat Fejér megyében

A kormányzati honlapról úgy tűnhet, csupán Székesfehérvár és Dunaújváros településeken kaphatnak oltást ezen a héten az érdeklődők – ám ez közel sincs így!

S. Töttő Rita, Majer Tamás, Déri Brenda

Koronavírus - Oltási akcióhét - Székesfehérvár

Forrás: MTI

Fotó: Vasvári Tamás

Hétfőn, a november 28-ig tartó oltási akcióhét első napján Fejér megyében összesen 6315 oltást vettek fel az emberek az oltópontokon – tájékoztatott Reiber István, a megyei koronavírus-munkacsoport vezetője. Az arányokról már korábban elmondta, sokan érkeztek az első oltásukra is. Ezt az adatot számszerűsítette most: a hétfői fehérvári oltást felvevők esetében 564 fő első Covid-oltását kapta, a másodikat 113 fő, a harmadikat pedig 2059.

A koronavirus.gov.hu oldalról letölthető tájékoztató szerint Fehérvár és Dunaújváros intézményeiben kérhetik az oltást – hol regisztráció ellenében, hol anélkül. Tessely Zoltán ország­gyűlési képviselő elmondta, a Bicskei Egészségügyi Központban előre egyeztetett időpont nélkül lehet oltást kérni, sokan éltek is a lehetőséggel. Ugyanez igaz Velencére is.

Törő Gábor országgyűlési képviselő kiemelte, térségében Móron várják az embereket.

Varga Gábor országgyűlési képviselő közösségi oldalán tette közzé: hétfőtől az abai szakrendelő is csatlakozott a sárbogárdi rendelőintézethez, mindkét intézmény oltópontként is funkcionál.

Kálló Gergely országgyűlési képviselő elmondta, Dunaújvárosban az emberek nagy számban veszik igénybe az oltópontot. Ő maga is a héten veszi fel a megerősítő harmadik dózist, és csak biztatni tud mindenkit, hogy kérje az oltást! Sikeresnek véli az oltási akció­hetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában