Frissen Fejérből

2021.11.10. 08:00

Több mint 8 millió forintos támogatás a gyerekosztálynak

Egy, epilepszia diagnosztizálására alkalmas videó EEG készüléket és egy speciális, MR kompatibilis monitort vásárolhatott a Fejér megyei kórház gyermekosztálya abból a 8, 3 millió forintos támogatásból, melyet az Országos Jótékonysági Vadászat (OJV) Fejér megyében gyűjtött össze tavaly. Az országos szintű rendezvény átadójának zárórendezvényére kerülhetett sor kedden a kórházban.

FMH

Tokodi István, Rétvári Bence és Fejes László

Fotó: Bácskai Gergely

A kilencedik lesz az idei év, hogy Fejér megyében jótékonysági vadászat folyik. Az elmúlt 8 évben 27 millió forint értékben adtak át orvosi eszközöket a jótékonykodó vadászok a gyermekosztály számára, ami azt jelenti, hogy az OJV az egyik legnagyobb támogatóként van jelen a kórház életében – fogalmazott Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője kedden azon a megyei kórházi rendezvényen, melyen ünnepélyes keretek között adhatták át a 2020-as év jótékonysági eseményének eredményét a Fejér Megye Gyermekeiért Alapítványnak.

Ünnepélyes keretek között zajlott az átadó
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Rétvári Bence parlamenti államtitkár, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) miniszterhelyettese a koronavírus járvány negyedik hullámának küszöbén elsősorban az oltakozásra hívta fel a figyelmet, s mindemellett megköszönte, hogy a járvány ellenére is aktívan támogatják a vadászok az ország kórházait. Fejér megyében a legutóbbi összefogásnak köszönhetően – emelte ki – az idei évben 8,3 millió forintból egy, az epilepszia diagnosztizálására alkalmas videó EEG készüléket és egy, az életfunkciók vizsgálatát szolgáló speciális, MR kompatibilis monitort vásárolhatott az osztály. – Kiemelkedő, amit a vadászok tettek – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy az eszközök nagyon jól jönnek majd az osztályon.

Tokodi István, Rétvári Bence, Fejes László és Kovács Attila
Fotó: Bácskai Gergely

- A Fejér megyei a tizenkilencedik átadó alkalom, tehát az idei évben hasonló adományokat adott át az Országos Jótékonysági Vadászat tizennyolc megyében. Ez most a sorozat befejező helyszíne, zárórendezvénye – mutatott rá az államtitkár, majd megköszönte a Fejér megyei vadászoknak a célt, hogy a gyermekosztályokat támogatják, segítik. – Hiszen valóban, az az összefogás, amellyel a támogatások eljuthattak a kórházakhoz, mind azt mutatja, hogy mindenki megbecsüli a kórházi dolgozókat. Ezek a támogatások pedig ennek a jelképes kifejezésének mondhatók.

Kovács Attila, a megyei kórház orvosigazgatója is köszönetét fejezte ki s elmondta: – Ezek az eszközök nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy valóban 21. századi színvonalú ellátást valósíthassunk meg Fejér megyében a gyerekosztályon. Azt gondolom, hogy most már csak rajtunk a sor, hogy hozzátegyük azt a szakmai tudást, ami rendelkezésre áll az osztályunkon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában