Frissen Fejérből

2021.11.12. 11:30

Terítéken Székesfehérvár közlekedési koncepciója

A maroshegyi lakossági fórumon a közlekedés fejlesztése kapcsán konkrét tervekkel találkozhattak a résztvevők. A városrészben élőknek is kedvezhet a Bakony utcai átkötés megépülése.

Héjj Vivien

Nagy Zsolt is részt vett a koncepció ismertetésében

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A maroshegyieknek tartott lakossági fórum fő vonulatát a város közlekedési koncepciója adta. A kidolgozott tervek részleteit Polányi Péter közlekedés-építő mérnök és Nagy Zsolt, a közlekedési iroda vezetője ismertette. Az alapkoncepció még 2010-ben készült, azóta a közgyűlés is módosította, illetve az úthasználati tapasztalatok miatt újabb és újabb elemekkel egészültek ki a tervek.

Nagy Zsolt is részt vett a koncepció ismertetésében
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A maroshegyieket közvetlenül érintheti többek között a Bakony utcai átkötés.

– A koncepció tartalmazza azt a megoldást – a főúthálózati kapcsolatokon kívül –, hogy a mostani főút melletti szervizutat kellene felfejleszteni egy városi gyűjtőúttá, majd azt bekötni a Bakony utcai rendszerbe. A forgalmi terhek jelentősen nőttek, látható, hogy az úthálózat a város nyugati, délnyugati oldalán a legterheltebb. Már 4-5 éve is látszott, hogy a Balatoni út nem bírja a terhelést. – magyarázta Nagy Zsolt. – Fontosnak tartottuk a Demkóhegy mellett a Bakony utca – elkerülőút összekötésével együtt Maroshegy bekötését is. A Horog utcától indítjuk a Bakony utca fejlesztését. Ez egy két forgalmi sávos út lesz: az első szakaszon önállóan vezetett kerékpárút létesül a szennyvíztelepig, majd egy közös gyalogos-kerékpárúttal jövünk le Maroshegy irányába, az Aszalvölgyi-árok felett új híd épül. A szennyvíztelepnél lévő körforgalomtól a kétsávos út – mint lakott területen kívüli út – beköt a már megépült csomóponti rendszerbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában