Online tájékoztató

2021.11.25. 10:00

Székesfehérvár és Dunaújváros – Fókuszban a társasházak

Társasházak napja címmel online és telefonos konzultációt tartanak a katasztrófavédelmi kirendeltségek november 24-e és 26-a között.

V. Varga József

A konzultáció fókuszában a társasházak állnak

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– A társasházakat érintő tájékoztatási akciónak már többéves hagyománya van, az idei fórum a tavalyihoz hasonlóan az online térben valósul meg. A cél a tűzbiztonság növelése, amelynek érdekében a társasházak lakóközössége széles körű tájékoztatást kap a lakóépületekben követendő tűzmegelőzési szabályokról és a társasházak hatósági ellenőrzéseinek tapasztalatairól – tájékoztatta lapunkat Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó százados, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A társasházak képviselői, lakói elektronikus úton és telefonon is feltehetik kérdéseiket azzal kapcsolatban, hogy milyen tűzmegelőzési szabályok vonatkoznak a lakókörnyezetükre, hogyan erősíthetik közvetlen környezetük biztonságát, hogyan lehet egy-egy ügyet megnyugtató módon rendezni. A beérkezett kérdésekre a háromnapos fórum időtartama alatt azonnal, személyre szabottan készítenek választ a kirendeltségek szakemberei.

A konzultációsorozat kiemelten foglalkozik a kémények használatára és a gázkészülékek felülvizsgálatára vonatkozó szabályokkal, a lakásokon belüli villamos berendezések felülvizsgálatának fontosságával, a tárolási szabályokkal, a kéményseprőipari tevékenységgel kapcsolatos tudnivalókkal, és természetesen a helyi sajátosságokkal, tapasztalatokkal. Mivel az utóbbi időben fókuszba kerültek a napelemes rendszerek biztonságos telepítésével és üzemeltetésével kapcsolatos megkeresések, így a szakemberek ezt a témát érintő kérdéseket is várják.

– A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság két katasztrófavédelmi kirendeltsége e-mailben és telefonon várja a témával kapcsolatos kérdéseket, észrevételeket. A székesfehérvári katasztrófavédelmi kirendeltséget a (06-22) 513-235-ös telefonszámon érik el, valamint és a [email protected] e-mail címen kérhetik a tűzvédelmi szakemberek segítségét. A dunaújvárosi katasztrófavédelmi kirendeltség illetékességi területéről a (06-25) 510-150-es telefonszámon és a [email protected] e-mail címen várják a megkereséseket – mondta el Szabó-Bisztricz Anett.

A tájékoztatási akció mellett a katasztrófavédelem ügyfélszolgálata és a kirendeltségek szakemberei természetesen egész évben az ügyfelek rendelkezésre állnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában