Frissen Fejérből

2021.11.18. 08:00

Otthont kell teremtenie a semmiből a velencei családnak

Leégett egy ház a Csemete utcában: a károsult családért sokan sok mindent megtettek. A Los Andinos például koncerttel próbál segíteni.

Tihanyi Tamás

Az alapig vissza kell bontani a leégett házat

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Egy családi ház gyulladt ki november második napján Velencén, mindhárom szint teljes terjedelmében égett. A gyors beavatkozásnak köszönhetően a tűz a szomszédra nem terjedt át, személyi sérülés nem történt. A házat este nyolckor borította el a füst, és mire a gyorsan a helyszínre érő tűzoltók éjjel fél egyre végeztek az oltással, az ötgyermekes család otthon nélkül maradt.

Jótékonysági koncertet rendezett a Los Andinos együttes annak a velencei családnak a javára Székesfehérváron, amelynek háza november elején égett le annyira, hogy ami megmaradt a háromszintes építményből, azt is el kell bontani. (Képünkön Tárnok Ákos és Kossa Benedek.)
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A kialakult helyzetben az a tragikus, hogy a ház eladás előtt állt, és nem volt biztosításuk. Azóta nagyon sokan segítettek, a Los Andinos együttes tagjai pedig úgy gondolták, hogy egy segélykoncert erejéig odaállnak a rendkívül nehéz körülmények közé került család mellé.

Milovics Mónika óriási összefogásról számolt be: elmondta, hogy már másnap kaptak egy apartmant, így került fedél a fejük fölé, a Testnevelési Egyetem pedig felajánlotta, fizeti a velencei Sport Hotelben további elhelyezésük költségeit.

Az alapig vissza kell bontani a leégett házat
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Nagyszerű, hogy a Fő utcai hentesüzlet tulajdonosa ingyen­étellel támogatja a családot, a gyerekeket pedig egy másik jószívű ember hazaszállítja a székesfehérvári iskolából.

Rengeteg ruhát kaptak, pénzadomány is érkezett: erre nagy szükségük lesz, mert a statikai vizsgálat kiderítette, az alapig le kell rombolni a házat, és a bontás is pénzbe kerül. A jövő még bizonytalan, nem dőlt el, hogy eladják az ingatlant úgy, ahogy van, vagy építkeznek: de további segítségre, például önzetlen jogi képviseletre még sokáig szükségük lesz a talpon maradáshoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában