Frissen Fejérből

2021.11.15. 19:40

Óriáscsekket kapott nagy támogatással az Alba Regia Műszaki Felsőoktatásért Alapítvány

Szimbolikus óriáscsekket – rajta a 3 millió forintos támogatás összegével – nyújtott át hétfőn Katus István Budavári Csabánénak, az Alba Regia Műszaki Felsőoktatásért Alapítvány elnökének.

S. Töttő Rita

Fotó: ÖKK

Sajtónyilvános keretek között adta át 3 millió forintos adományát a Howmet Aerospace Alapítvány az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának hétfőn. Az elmúlt években nagyságrendileg 50 millió forinttal támogatta az alapítvány a kart, melynek köszönhetően többek közt robottechnikai központ és pneumatikai labor jöhetett létre. A hétfőn átadott támogatás – emelte ki Györök György, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának dékánja – a műszaki tudományok felsőoktatási képzésében szükséges korszerű, naprakész műszerparkjának és laborigényének fejlesztését teszi lehetővé.

Fotó: ÖKK

Az ünnepélyes átadón Katus István, a Howmet-Köfém Kft. ügyvezető-igazgatója hangsúlyozta: mindig fontosnak tartották az adományozást, idén ezen a téren a hangsúly az oktatáson van. Mészáros Attila alpolgármester megköszönte a partnerséget a két fél között, melynek köszönhetően egyre többen vehetnek részt a műszaki képzésben Fehérváron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában