Frissen Fejérből

2021.11.16. 16:00

Negyven éve viseli már József Attila nevét a pusztaszabolcsi általános iskola

Jubileumi névadó ünnepséget tartottak hétfőn a település József Attila Általános Iskolájában.

Déri Brenda

20211115 Pusztaszabolcs, József Attila Gimnázium, megemlékezés, 40 éves évforduló. Fotós: Fehér Gábor FG Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A ceremónia apropója az intézmény 40 éves névadása volt, 1981-ben ugyanis felvették a híres magyar költő, József Attila nevét.

Első körben az iskola diákjai és a tankerület képviselői megkoszorúzták az udvarban található emlékművet, majd a tornaterembe invitálták a megjelenteket, ahol kezdetét vette a gálaműsor. Az igazgatónő, Gódi Katalin köszöntőbeszédében a következőképp fogalmazott:

– Azon gondolkoztam, mennyire köszöntsem hivatalosan a megjelenteket, hiszen ide mindenki hazajött, itt mindenki „józsefes”. Így nemes egyszerűséggel köszöntök min­denkit, aki ma velünk ünnepli iskolánk névadásának negyvenedik évét!

Gálaműsor, imázsfilm, megemlékezés és szavalóverseny – két napon át tart az ünnep
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az igazgatónő mellett felszólalt Ádámné Farkas Beáta, aki az esemény főszervezője is volt egyben. Visszaemlékezett az elmúlt időszakra, és büszkén hangoztatta, hogy mennyi remek és kiemelkedő ember tanult náluk, akik ma már elismert szakemberekként öregbítik Pusztaszabolcs hírnevét.

A megemlékezés, koszorúzás és az ünnepi műsor mellett egy imázsfilmet is levetítettek, melyben visszaköszöntek a tanórai pillanatok vagy épp a könyvtárban tanulással töltött órák.

Mindezeken kívül ma, azaz kedden egy szavalóversenyt is tartanak a költő emlékére, illetve megjelentetik a „Jubileumi lapozgató” könyvet, amelyben nemcsak bemutatják az iskolát, de megszólalnak az egykori diákok is, köztük a város polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában