Frissen Fejérből

2021.11.16. 09:00

Múzeumként funkcionálna a börgöndi hangár

Aláírásgyűjtésbe kezdett az Albatrosz Repülő Egyesület. Egyik fő céljuk: a nagyhangár épülete műemlékké nyilvánítás és felújítás után kiállítótér lehessen.

Héjj Vivien

Szilády Dezső: „A 95-ös oktánszámú benzinbe eddig is kevert biokomponens sok problémát okozott az autók üzemeltetésében”

Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az egyesület szeretné felállíttatni azt az egykor a Vásárhelyi úton álló emlékoszlopot is, amely a hősi halált halt pilótáknak állított emléket. Emellett két építéstörténeti emlék sorsát is elrendeznék, mindkettő a börgöndi repülőtéren van.

– Az egyik a nagyhangár, a másik pedig a Bauhaus stílusban épült parancsnoki épület. Ez két olyan kordokumentum a repülőtér életéből, amit érdemes lenne megmenteni. A nagyhangár egy repülési, illetve ipartörténeti múzeumnak is helyet adhatna – mondta Szilády Dezső, az egyesület elnöke.

Aki támogatná a kezdeményezést, az egyesület honlapján vagy közösségi oldalán előzetes bejelentkezés után aláírásával megteheti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában