Frissen Fejérből

2021.11.28. 13:36

Mezőföldi piknik és grincsfa-kavalkád Lepsényben

A Mezőföldi piknik szombaton második állomására érkezett. Az alkalom egybeesett Lepsény első adventi rendezvényével.

V. Varga József

Az adventi koszorú első gyertyáját Varga Gábor országgyűlési képviselő gyújtotta meg

Forrás: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

– A koronavírus-világjárvány erősen korlátozta a térségben élő emberek közösségi életét, egyes hullámai hatalmas lelki, mentális terheket róttak az emberekre. A családok, az egyedül élők, a fiatalok, a diákok megszokott életritmusa, életminősége, léte, a munkavégzés és a tanulás módja, a szabadidő és szórakozás lehetősége teljességgel megváltozott. Ezért indult útjára egy olyan pikniksorozat, amely kikapcsolódási lehetőséggel és háttérzenével segít újra építeni a járvány által szétzilált emberi-közösségi kapcsolatokat – mondta el lapunknak Varga Gábor, a térség országgyűlési képviselője. 

„Manófa” több turnusban 

Forrás: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap 

A korábbi sikerekre való tekintettel az idén sem lehetett kihagyni a programok sorából a grincsfa készítését – tudtuk meg Sütő Krisztina intézményvezetőtől. Sőt, az előzetes bejelentkezések alapján több turnust is szervezni kellett. A „manófa” az angolszász kultúrkörben régóta hozzátartozik a karácsonyi ünnephez, de az utóbbi időkben már nálunk is nagy divatját éli.

Az adventi koszorú első gyertyáját Varga Gábor országgyűlési képviselő gyújtotta meg

Forrás: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap /

A művelődési ház nagytermében kézműves foglalkozások zajlottak, adventi koszorúk, karácsonyi díszek készültek. Hangulatos zene szólt, az udvaron utazó játszóház várta az aprónépet, jól fogyott a lila hagymás zsíros kenyér, a tea, a forralt bor. Ünnepi gondolatokkal Makra Zsolt református lelkipásztor szolgált, az adventi koszorú első gyertyáját Varga Gábor országgyűlési képviselő gyújtotta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában