Kérte őket az önkormányzat

2021.11.27. 17:25

Legalább a jelenlegi színvonalon folytassa tevékenységét Sárbogárdon a DÉSZOLG Kft.

Önjáró fűkasza, damilos és késes fűnyíró, ágvágó, motoros láncfűrész, különböző erőgépek, kisgépek, hulladékgyűjtő és konténeres gépjármű, kéziszerszámok.

Majer Tamás

A lakosság részéről az elmúlt egy évben nem érkezett közvetlen panasz a sárbogárdi városüzemeltetést végző társasághoz

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A felsorolt eszközökkel tartja karban Sárbogárd városát a DÉSZOLG Kft. A társaság 2013. október 1-jétől végzi a városüzemeltetési feladatokat Sárbogárd közigazgatási területén. 24 órás állandó rendelkezésre állás mellett 9 állandó, 12 „beugrós” dolgozóval. 

Az önkormányzat a legutóbbi képviselő-testületi ülésén elfogadta a szolgáltató éves beszámolóját, s kérték őket, hogy tevékenységüket a továbbiakban is legalább a jelenlegi színvonalnak megfelelően végezzék. 

„A legösszetettebb feladat­ellátást a szerződés szerinti 11 hektár 340 négyzetméter nagyságú zöldterületének fenntartása jelenti, mely a fűvágáson felül magában foglalja a levágott kaszálék összegyűjtését, a cserjék, fák gondozását, falevelek és a szemét összegyűjtését” – áll az elfogadott előterjesztésben. 

Az utak menti árokszakaszokon, illetve a játszóterek és parkolók mellett is ők nyírnak. A cég városüzemeltetési feladatai közé tartozik a bogárdi játszótéri berendezések karbantartása, ezek zöldterületeinek rendezése, illetve a buszvárók takarítása, a hulladékgyűjtők ürítése is. 

Ősz folyamán ők végzik el a sárbogárdi fák lehullott leveleinek összegyűjtését. Téli időszakban feladatuk az önkormányzati közutak és a jelentősebb járdaszakaszok hó- és jégmentesítése. 

A beszámolóban foglaltak szerint a központi buszmegállók takarítása a szerződött heti két alkalom helyett minden hétköznap megtörtént, a többit heti kétszer takarították. Kilenc alkalommal kaszálták az elmúlt évben a játszóterek füves területeit, heti rendszerességgel lazították fel a játszótéri eszközök környezetében lévő talajfelületet, hogy az ütéscsillapító hatás folyamatosan biztosítva legyen. A játszótéri homokozókban a homokot harminc centiméter mélyen lecserélték, a kinyert homokot az ütéscsillapítók felfrissítésére használták föl. 

A társaság a beszámolója végén rögzíti, hogy a várossal kötött szerződést betartották, több esetben túl is teljesítették, a lakosság részéről hozzájuk közvetlen panasz nem érkezett. „A kezelésünkben lévő területek rendezettek, tisztának mondhatók” – írják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában