Frissen Fejérből

2021.11.04. 12:00

Kerékpáros Kisokost kapnak a fehérvári fiatalok

A kerékpározás alapjaival s a legfontosabb írott és íratlan közlekedési szabályokkal ismerteti meg a fiatalokat a Kerékpáros Kisokos, melyből ezerötszáz példányt kapott a Székesfehérvári Tankerületi Központ a Magyar Kerékpárosklub Székesfehérvári Területi Szervezetétől.

S. Töttő Rita

Pásztor László, a fehérvári kerékpárosok képviselője

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Magyar Kerékpárosklub Székesfehérvári Területi Szervezete ezerötszáz darab „Kerékpáros Kisokost” ajándékozott a Székesfehérvári Tankerületi Központnak. Az ünnepélyes átadóra szerdán kerülhetett sor, ahol a felsősöknek és középiskolásoknak szánt kiadványokat Török Szabolcs, a Tankerületi Központ igazgatója vette át Pásztor Lászlótól, a székesfehérvári kerékpárosok képviselőjétől. A Kerékpáros Kisokos hiánypótló kiadvány: megismertetik a fiatalokat a kerékpározás alapjaival, és a legfontosabb írott és íratlan közlekedési szabályokkal.

Pásztor László, a fehérvári kerékpárosok képviselője
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

- A kerékpáros közlekedés legfontosabb tanácsait és szabályait foglalja össze a Magyar Kerékpárosklub Kisokos című füzete, amiből 20 ezer darabot gyártottak le az Országos Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságának támogatásával. A füzetben kerékpárvásárlási és beállítási tudnivalóktól kezdve közlekedési tippeket, írott és íratlan szabályokat és hasznos gyakorlati tanácsokat gyűjtöttünk össze – tájékoztatott Pásztor László. Török Szabolcs pedig kiemelte: első körben a fehérvári iskolák felső tagozatosai és középiskolásai kapnak az igényes kiadványból. S mint kiderült, a Székesfehérvári Tankerületi Központ és a Magyar Kerékpárosklub Székesfehérvári Területi Szervezetének együttműködése nem áll meg itt: túrák, vetélkedők és a jól ismert „bebiciklizések” követik – ígérték a résztvevők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában