Frissen Fejérből

2021.11.19. 18:00

Az ünnepre készültek Fehérváron

Idén november 21-re esik Krisztus király ünnepe, amelyre már a Zsolt utcai templom, a Krisztus király plébánia hívei is készülnek. Ennek jegyében tették rendbe a Kisteleki utca–Budai út–Lehel utca háromszögében álló kőkereszt környékét.

Borsányi Bea

A szombati felvonulás állomása a Budai úti kereszt

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Ahogy azt a terület önkormányzati képviselője, Deák Lajosné elmondta, az ünnepet megelőzően minden évben külön is rendbe teszik a nagyjából tíz éve felújított keresztet és környékét, amelyet év közben a Lehel utcában élők gondoznak. Az ünnep előtti önkéntes munkába rendszeresen bekapcsolódik a Gaja Környezetvédő Egyesület, valamint a Zsolt utcai gyülekezet tagjai is.

A szombati felvonulás állomása a Budai úti kereszt
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Krisztus király ünnepére kétnapos programot szervez a Zsolt utcai templom. Szombaton 9 órától a gyerekeket várják a közösségi házba, ahol többek között adventi koszorút is lehet majd készíteni. Délután 5 órakor indul a fáklyás, gyertyás zarándoklat a kereszthez, közben a templomban szentségimádás lesz, amellyel az országos szentségimádáshoz csatlakoznak. A szombati hálaadó szentmise az alapító plébánosokért és mindazokért, akik szerepet vállaltak a közösségben, 18 órakor kezdődik.

Vasárnap 9 órától szentmisét tartanak, amelyen átadják a Krisztus király-díjat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában