Hovorka Andrásné kapta

2021.11.30. 07:30

Az első díszpolgári címet adták át Sárszentmihályon

A képviselő-testület az idei első adventi ünnepen adományozott először díszpolgári címet a településen.

V. Varga József

A kitüntetett „mindenki Margit nénije”!

Forrás: Süle Zsuzsanna

Az önkormányzat grémiuma a múlt év elején megalkotott helyi rendeletében a település fejlődését elősegítő, támogató személyek megbecsülésére elismerő címek alapításáról döntött, azonban a koronavírus-járvány miatt elhúzódott a községi elismerések ünnepélyes keretek között történő átadása. 

A képviselő-testület a település érdekében végzett kiemelkedő munkájáért, kimagasló életművének elismerésére a Sárszentmihály Díszpolgára címet adományozta Hovorka Andrásné gyógyszerésznek, „mindenki Margit nénijének”. A községi kitüntetést vasárnap, a település idei első adventi gyertyagyújtása alkalmával megtartott ünnepségen adta át Óber Andrea polgármester. 

– Margit néni 1970-ben, 51 éve lett a falu gyógyszerésze. Sok évtizedes munkája során mindig nagy empátiával, szeretettel fordult a betegek és a lakosság felé. Sokszor nem csupán gyógyszert adott, hanem vigasztalást, jó szót és szeretetet. Közösségi és szakmai munkájáért több állami kitüntetést is kapott. Az idő múlásával így lett a falu gyógyszerészéből „mindenki Margit nénije” – emelte ki méltatásában a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában