Frissen Fejérből

2021.11.16. 15:30

Az akadémia is kiáll a mindenüket elvesztett velencei család mellett

A Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia – sokakhoz hasonlóan – próbál segítő kezet nyújtani annak a velencei családnak, melynek otthona nemrégiben vált a lángok martalékává.

FMH

Ötórás munkával tudták a tűzoltók megfékezni a lángokat a velencei családi háznál

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az akadémia azért döntött a támogatás mellett, mert a ház tulajdonosa, Milovics Mónika egyik lánya az a Czeilinger Izabella, aki VVSI-s kajakosként a kölyök válogatottságig vitte, többszörös magyar bajnoka volt az egyesületnek, méltán volt rá büszke edzője, Major Ildikó. Noha Izabella azóta zenei pályán haladt tovább, korábbi edzője az akadémiával karöltve igyekszik enyhíteni a család nehézségein. November 20-án az akadémia versenyzői közös jótékonysági edzőfutáson vesznek részt, amelyen ott lesz Kovács Katalin háromszoros olimpiai bajnok kajakos, az akadémia elnöke. De a kezdeményezés mellé állt két olimpiai ezüstérmes, a Kápolnásnyéken élő Pauman Dániel, valamint a VVSI korábbi kiválósága, Tóth Dávid is. „Alapvetően úgy gondolom, hogy ha tehetjük, kötelességünk segíteni a bajbajutottaknak. Pláne akkor, ha korábban ugyanahhoz a közösséghez tartoztak, ahová mi. A kötődés nem múlik el, anyaként is bele tudom képzelni magam ebbe a helyzetbe, így egyértelmű, hogy Akadémiánk a család mellé áll” – mondta Kovács Katalin.

Izabelláról korábban itt írtunk:

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/czeilinger-izabella-velence-portre-2422154/

A sajnálatos esetről több ízben is beszámoltunk:

https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/ot-oran-at-oltottak-a-kigyulladt-csaladi-hazat-velencen-5416976/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában