Egyszer pedagógus, mindig pedagógus

2021.11.26. 11:00

Átadták az Eötvös-emlékplakettet Fehérváron

Tavaly lett 30 éves a Pedagógusok Szakszervezete Fejér Megyei Szervezetének nyugdíjastagozata, de ünneplésre csak most került sor. Átadták az Eötvös-emlékplakettet is.

Borsányi Bea

Buch Tibor műsorral köszöntötte a nyugdíjas pedagógusokat

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Rövid köszöntővel kezdődött, majd Vargha Tamás ország­gyűlési képviselő idei ajándékával, Buch Tibor színművész zenés műsorával folytatódott a nyugdíjastagozat ünnepsége. Fényképes prezentáció formájában is felidézték az elmúlt éveket, mielőtt Szabó Zsuzsanna, a PSZ elnöke átadta volna az Eötvös-emlékplakettet. Az elismerést 2000 óta adományozzák és önkormányzatok, szakszervezeti kollektívák kaphatják. Ezt vehette át csütörtökön a megyei nyugdíjastagozat elnöke, Zelenák Istvánné. 

– Egészen pontosan az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület Pedagógus Klubja vagyunk – egyben szakszervezeti tagok – amelyet 1990-ben Sztára György hozott létre. Az elismerést azért kaptuk, mert olyan közösséget alkotunk, amely összetartó, amelyben figyelünk a másikra, segítjük egymást és igyekszünk olyan programokat szervezni, amely élményeket ad – mondta Zelenák Istvánné. Megtudtuk, minden évben megszervezik az emlékdiploma-átadót, együtt ünneplik a karácsonyt, a pedagógusnapot, képzéseket, előadásokat tartanak, kirándulnak, színházba, kiállításokra járnak, vetélkedőkre is beneveznek. Az egyesületnek jelenleg 45 tagja van – a legidősebb 92 éves –, nemcsak tanárok, de óvónők is. És ahogy az elnök megjegyezte: aki egyszer pedagógus lesz, örökre az is marad!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában