Kormánydöntésre várnak az ügyben

2021.11.24. 20:17

Abai tanuszoda: megvan a terület

Számos, közelmúltban történt, illetve tervezett fejlesztésről számolt be lapunknak a város polgármestere, melyek közül talán a tanuszodára kíváncsiak a legtöbben.

Déri Brenda

Ezen a környéken épül majd meg a remények szerint az abai tanuszoda

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A polgármester és a képviselő-testület nemrégiben lakossági fórumot tartott a közösségi házban, melynek apropója a várost érintő fejlesztések ismertetése volt. Elhangzottak mindazok, melyek már megvalósultak, ide értve az Aba melléktelepülésén, Bodakajtoron lévő játszótér felújítását vagy a szakrendelő intézet egyik helyiségéből kialakított két szolgálati lakást. Míg előbbi a városvezetés szerint közel kétmillió forintba került, addig utóbbi az egészségügyi intézmény új állapotából adódóan 700 ezer forintból kivitelezhető volt. A játszótérre visszatérve, néhány hónappal ezelőtt volt abból probléma, hogy valaki rossz, használhatatlan játékokat helyezett ki a közterületre, melyek a gyermekek testi épségére nézve igencsak veszélyesek voltak. Ennek okán az önkormányzat amellett, hogy eltüntette ezeket, a fent említett összegből újakat vásárolt, köztük két hintát és egy kombinált játszóvárat mászófallal és csúszdával. – Az ott élő kisgyermekek testi épségét előtérbe helyezve igyekeztünk a képviselő-testülettel mihamarabb lépni és beszerezni az új eszközöket, melyek már használatban is vannak – fogalmazott Mikula Lajos.

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A két kialakított szolgálati lakásra áttérve megtudtuk, hogy azon személyeknek adhatóak bérbe, akik az önkormányzat munkáját segítik. Így a kettő közül az egyikben az új védőnő lelt otthonra, a másik pedig egyelőre még üres. A munkálatok során, mivel új állapotú épületről van szó, nem kellett nagyobb költségekbe bocsátkozni. Azt a helyiséget osztották ketté, ahol korábban az ügyelet volt. Új ajtók és konyhai munkapultok kerültek beszerelésre, illetve beltéri festést végeztek.

Ami a jövőt illeti, tervben van egy tanuszoda létrehozása, melynek megépítéséhez az önkormányzat már meg is vásárolta a szükséges területet. Egy év alatt három telket vásárolt mindössze 10 millió forintért. Így immáron egy hektár várja, hogy beépítsék. Ennek folyamatával kapcsolatban a polgármester úgy fogalmazott, hogy a megvalósíthatósági tanulmány elkészült, és jelenleg a kormányzati döntésre várnak. A megépítés költségét ugyanis állami forrás fogja fedezni. A város a rá eső részét teljesítette, miszerint biztosítson területet és közműveket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában