Frissen Fejérből

2021.11.14. 07:05

Egy emlékhely és Varga Zoltán pályafutása került be a ráckeresztúri értéktárba

Bekerült a települési értéktárba a nemrég felavatott Széchenyi Zsigmond-emlékhely és Varga Zoltán zsoké pályafutása is.

Gajdó Ágnes

Varga Zoltán kitartása példa mindenkinek

Fotó: családi archívum

A Széchenyi Zsigmond-emlékhely méltó környezetben, a Szentháromság-szobor közelében található. Az emlékhely a jeles vadász és író tiszteletére készült, aki Ráckeresztúr határában ejtette el élete utolsó trófeáját, s erről naplójában is megemlékezett. A sziklatömbön gránittábla jelzi ezt az eseményt, és egy Széchenyi-idézet is olvasható az őzbakvadászatról: „Felzaklató keveréke szorongó boldogságnak, lázas készülődésnek, álmatlan éjszakáknak, izgalomtól émelygő gyomornak.”

Varga Zoltán kitartása példa mindenkinek
Fotó: családi archívum

A javaslattevő űrlapon a sport külön kategóriaként szerepel. A bizottság egy nagyszerű sportember, Varga Zoltán zsoké sportpályafutását is felvette novemberi online ülésén a helyi értékek közé. Zoltán Magyarországon több mint ezer versenyt nyert, nála csak Kállai Pál diadalmaskodott többször. Több száz futamot külföldön is nyert, s négy évtizeden át számos kiváló lóval dolgozott. Nemcsak kiváló lovastudását tekintve lehet példa, hanem mert rendkívül szorgalmas és szerény. Varga Zoltánt tisztelet és megbecsülés illeti, nem csak a helyi közösségben. Példakép lehet ő, aki kisfiúként eldöntötte, mivel szeretne foglalkozni, s kitartó munkával megvalósította elképzeléseit. Remélhetőleg sokan követik majd ezen az úton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában