Frissen Fejérből

2021.11.13. 07:05

A mindig kedves, empatikus főorvos vehetett át gyémántoklevelet

Gyémántoklevelet kapott 60 éven át kifejtett értékes szakmai tevékenységének elismeréseként Nyíri Julianna, csákvári tüdőgyógyász főorvos.

FMH

Nyíri Julianna Molnár Krisztiántól vette át az oklevelet

Fotó: Fórika Attila

Nyíri Juliannát a Semmelweis Egyetem jogelődje 60 esztendővel ezelőtt, 1961. október 1-jén avatta orvosdoktorrá. Ebből az alkalomból, egy meglepetéslátogatás keretében, virágcsokor és torta kíséretében adta át számára a gyémántoklevelet Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Tessely Zoltán országgyűlési képviselő és Illés Szabolcs, Csákvár polgármestere.

Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke egy Fejér-termékekből összeállított ajándékcsomaggal, és Fe­jér megye lakosai érdekében végzett több évtizedes gyógyító munkája elismeréseként egy elnöki elismerő oklevéllel köszöntötte a 84 esztendős főorvos asszonyt.

Nyíri Julianna Molnár Krisztiántól vette át az oklevelet
Fotó: Fórika Attila

Nyíri Julianna 1937-ben született Budapesten. 1961-ben végzett a SOTE általános orvosi karán summa cum laude minősítéssel. 1961. október 17-én került a Fejér megyei Szent György-kórház csákvári tüdőgyógyintézetbe mint kezdő orvos, majd 1964-től tüdőgyógyász szakorvosként látta el feladatait. 1989-ig osztályvezető főorvosként a kórházi betegellátásban dolgozott, de közben heti rendszerességgel a móri, havi rendszerességgel a dunaújvárosi tüdőgondozóban a járóbeteg-szakellátásban is tevékenyen részt vett. Lelkiismeretes munkája során 1989-től kinevezték a csákvári tüdőgondozó főorvosának, ahonnan 2003-ban ment nyugdíjba. Feladatait az első és egyetlen munkahelyén végezte 46 éven keresztül.

Munkássága ezzel azonban nem ért véget, szaktudására számítva visszahívták a székesfehérvári tüdőgondozóba, ahol 2007-ig dolgozott, majd 70 évesen visszavonult, de a mai napig tagja a Magyar Tüdőgyógyász Társaságnak.

Aktív évei alatt az egészségügyi szakdolgozók és az orvosok szakképzéséből is kivette a részét. Csákvárra érkezésétől kezdve hét évfolyamon keresztül tanított a rehabilitáció keretében szervezett egészségügyi szakdolgozó-képzésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában