a csákvári tüdőgyógyász, Nyíri Julianna

2021.11.13. 07:05

A mindig kedves, empatikus főorvos vehetett át gyémántoklevelet

Gyémántoklevelet kapott 60 éven át kifejtett értékes szakmai tevékenységének elismeréseként Nyíri Julianna, csákvári tüdőgyógyász főorvos.

FMH

Nyíri Juliannát a Semmelweis Egyetem jogelődje 60 esztendővel ezelőtt, 1961. október 1-jén avatta orvosdoktorrá. Ebből az alkalomból, egy meglepetéslátogatás keretében, virágcsokor és torta kíséretében adta át számára a gyémántoklevelet Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Tessely Zoltán országgyűlési képviselő és Illés Szabolcs, Csákvár polgármestere.

Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke egy Fejér-termékekből összeállított ajándékcsomaggal, és Fe­jér megye lakosai érdekében végzett több évtizedes gyógyító munkája elismeréseként egy elnöki elismerő oklevéllel köszöntötte a 84 esztendős főorvos asszonyt.

Nyíri Julianna Molnár Krisztiántól vette át az oklevelet
Fotó: Fórika Attila

Nyíri Julianna 1937-ben született Budapesten. 1961-ben végzett a SOTE általános orvosi karán summa cum laude minősítéssel. 1961. október 17-én került a Fejér megyei Szent György-kórház csákvári tüdőgyógyintézetbe mint kezdő orvos, majd 1964-től tüdőgyógyász szakorvosként látta el feladatait. 1989-ig osztályvezető főorvosként a kórházi betegellátásban dolgozott, de közben heti rendszerességgel a móri, havi rendszerességgel a dunaújvárosi tüdőgondozóban a járóbeteg-szakellátásban is tevékenyen részt vett. Lelkiismeretes munkája során 1989-től kinevezték a csákvári tüdőgondozó főorvosának, ahonnan 2003-ban ment nyugdíjba. Feladatait az első és egyetlen munkahelyén végezte 46 éven keresztül.

Munkássága ezzel azonban nem ért véget, szaktudására számítva visszahívták a székesfehérvári tüdőgondozóba, ahol 2007-ig dolgozott, majd 70 évesen visszavonult, de a mai napig tagja a Magyar Tüdőgyógyász Társaságnak.

Aktív évei alatt az egészségügyi szakdolgozók és az orvosok szakképzéséből is kivette a részét. Csákvárra érkezésétől kezdve hét évfolyamon keresztül tanított a rehabilitáció keretében szervezett egészségügyi szakdolgozó-képzésben.

Ezek is érdekelhetik

facebook comments widget