Frissen Fejérből

2021.11.06. 07:45

A legjobban cselekedtek a pázmándiak, mikor hívták a tűzoltókat

A közeli napokban sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet a fűtéssel összefüggő tűzesetek és szén-monoxid-mérgezések megelőzésére a Fejér Megyei Tűzmegelőzési Bizottság. Magosi Lajos tűzoltó ezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, a megyei tűzmegelőzési bizottság elnöke mondta el, hogy a megelőzés továbbra is nagyon fontos.

E. Várkonyi Péter

Műszerrel ellenőrzik a helyszínen a szén-monoxid jelenlétét

Fotó: E. Várkonyi Péter

Sok háztartásban még nincs füstérzékelő, holott ezek a készülékek a szén-monoxid-érzékelőkhöz hasonlóan életet mentenek. A füstérzékelő a tűz keletkezése után időben jelez, esélyt ad a menekülésre és a tűzoltók gyors értesítésére. A szilárd tüzelőberendezéssel történő fűtéssel kapcsolatban az ezredes kiemelte a tüzelőanyag gondos megválasztását.

Műszerrel ellenőrzik a helyszínen a szén-monoxid jelenlétét
Fotó: E. Várkonyi Péter

A fenti tájékoztató alapján is elmondható, hogy a szénmonoxid-érzékelő bejelzése után a ház tulajdonosai csütörtök este a legjobban cselekedtek a pázmándi Mező utcában, amikor hívták a tűzoltókat. A tűzoltósági ügyelet azonnal riasztotta a pázmándi önkéntes és a székesfehérvári hivatásos tűzoltókat a helyszínre.

A helyszínen több műszerrel is végeztek mérést. A műszeren mért értékek alapján az EON és a kéményseprők szakembereire is szükség volt. Mindkét cég szakembere megérkezett, és egy alapos szemle után feltételesen megállapították a speciális műszerekkel, hogy egy ikerkéményből áramlott a szén-monoxid, amiért a készülék bejelzett. Alapos szellőztetés után megszüntették a veszélyt, a szakemberek megkezdték a hiba feltárását és javítását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában