Jöhet az áram!

2021.11.30. 11:00

A héten megtörténik az első pincék bekötése a rendszerbe Mezőkomáromban

A belterületi, idén felújított utcák aszfaltozása után a település zártkertjeinek úthálózata is törődést kap.

Majer Tamás

Köő Péterrel a zártkerteknél, az újonnan fölállított villanyvezeték-rendszer mellett beszélgettünk a fejlesztésekről

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Most zajlott le egy zártkerti program kivitelezése. Az Agrárminisztérium pályázatán nyertünk 20 millió forintot, még 2019-ben. Idén értünk el a kivitelezés szakaszába – mondta el lapunknak Köő Péter, Mezőkomárom polgármestere. – 8,5 millió forintot költöttünk el a két zártkertünkben, az egyikben 650 méter, a másikban 720 méter villanyvezeték-rendszer kiépítésére; az Aranyhegyen, illetve a Középhegyen. Most tartunk ott, hogy készen van, műszakilag átadták, lehet bekötni a pincékhez az áramot – mondta. 

Nos, ezen a héten meg is történik az első pincék bekötése a rendszerbe, úgyhogy kapcsolja a villanyt a szolgáltató! 

– Ennek a pályázatnak volt egy másik része, némi módosítás után most kaptuk meg az engedélyt, hogy a zártkertekbe 9 millió forintnyi összegért építsünk szilárd burkolatú utakat. Ez csak zúzott, betömörített kő, nem aszfalt; lévén külterületről van szó – fogalmazott Köő; ennek kivitelezése a téli időszakban megtörténik. 

Más. A helyi művelődési ház előtt már használható a 4,4 millió forint támogatásból és 780 ezer forint önerőből létrehozott felnőttjátszótér. A művelődési ház felújítása is esedékes lenne. A Magyar falu programban 28,6 millió forint támogatás nyert rá tavaly a község. Köő Péter kifejtette, módosítási kérelmet adtak be a Magyar Államkincstárhoz: a műszaki tartalmat kívánják mérsékelni. Az az összeg, amelyet tavaly elnyertek, nem elegendő a teljes terv megvalósítására, ezért kell abból visszavenni. Várják a döntést. 

A művelődési házban új vizesblokkot hoznának létre, cserélnék a nyílászárókat, bővítenék a nagy termet, illetve cserélnék annak padozatát, valamint az épület elektromos hálózatát is felújítanák. A fűtéskorszerűsítést és a külső szigetelést most el kell engedni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában